tromaktiko: Θεόδωρος Πάγκαλος

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Θεόδωρος Πάγκαλος



Το τελευταίο διάστημα ο Θ. Πάγκαλος έχει ξεσηκώσει τη κοινή γνώμη με τις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς για θέματα της Ελλάδος. Του παρόντος και του παρελθόντος. Τελικά έχει τόσο άδικο...
? Μήπως η αλήθεια πονάει κάποιους;
Ναι ίσως είναι υπερβολικός, Ναι ίσως είναι προκλητικός. Ίσως τα λέει σε λάθος στιγμή αλλά... μήπως κάποια στιγμή πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα;
1. Μαζί τα φάγαμε: «Οχι, δεν είναι αυτή η φράση μου καθόλου. Είναι “μαζί φάγαμε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο”
Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους.
Έχει άδικο άραγε; Έτσι δεν είναι το σύστημα; Από μας τους απλούς πολίτες δε ξεκίνησε αυτό;
2. Κοπρίτες: "Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι θα πει ας πούμε “απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου”; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος».
Οι περισσότεροι βολεμένοι στο δημόσιο είναι τεμπέληδες. Έτσι δεν είναι; Τόσα χρόνια όλοι δε βρίζουμε τους δημόσιους υπαλλήλους; Τώρα που το είπε ο Πάγκαλος γιατί μας δημιουργεί πρόβλημα; Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε όλη τη βρωμιά του δημοσίου;
3. "Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν".
Θα διαφωνήσει κανείς σ' αυτό; Έτσι δεν γίνεται; Το ρητό λέει ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι.
4."Μετά την απελευθέρωση, οι Έλληνες ψήφιζαν όποιον μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, λογική που διατηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας".
Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα. Δεν κατηγόρησε τον αγώνα των επαναστατών. Αν το έκανε θα ήμουν κατά του. Απλά είπε ότι αυτά έχουν ξεκινήσει από τότε.


http://keratsini-drapetswnanews.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!