tromaktiko: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων



Στα ύψη εκτοξεύεται η τιμή της αμόλυβδης με τα νοικοκυριά και τους επιχειρηματίες να γονατίζουν μπροστά στις δυσθεώρητες...
 αυξήσεις. Μέσα σε 20 ημέρες, η αμόλυβδη με ένα γιγαντιαίο άλμα έφτασε τρία λεπτά παραπάνω και η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε ανά τέσσερα λεπτά, ενώ το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει αντίθετο στην επιβολή πλαφόν.

Οι αιματηρές διαμάχες που πληγώνουν τη Μέση Ανατολή, και ο φονικός σεισμός στην Ιαπωνία «τραυματίζουν» και τους Έλληνες, που ζουν τον εφιάλτη της «διπλής ύφεσης».

Μόλις, μέσα σε τρεις εβδομάδες, η τιμή της απλής αμόλυβδης «πέταξε» τρία λεπτά παραπάνω και τον ίδιο δρόμο ακολουθεί το ντίζελ κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης,

Στα Χανιά η αμόλυβδη πωλείται κατά μέσο όρο 1,73 ευρώ το λίτρο.Στο Ρέθυμνο 1,75. Στο Ηράκλειο 1,72 και στο Λασίθι 1,76.
Αντίστοιχα το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται 0,90 λεπτά το λίτρο στα Χανιά και στο Λασίθι και 0,89 λεπτά στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου, το 10% των βενζινάδικων σε όλη την Ελλάδα κλέβουν τους καταναλωτές. Περίπου 800 με 1.000 πρατήρια καυσίμων έχουν εγκαταστήσει στις αντλίες τους μηχανισμούς που παρακρατούν ποσοστό της τάξεως του 5% ώστε να επωφελούνται οι ίδιοι. Οι «πειραγμένες» αντλίες έχουν δημιουργήσει την αγανάκτηση των οδηγών, οι οποίοι πληρώνουν περισσότερα απ’ όσα λαμβάνουν, όπως επίσης και των υπολοίπων νομοταγών βενζινοπωλών, που «χρεώνονται» την αισχροκέρδεια των υπολοίπων.

Αν και το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει έτοιμο να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, παραμένει κάθετο στη μη επιβολή πλαφόν.

neatv.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!