tromaktiko: Και τώρα οι τελικοί…

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Και τώρα οι τελικοί…



Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους πέντε συν ένας «τελικούς» του ΠΑΟΚ που θα κρίνουν αν το πρόσημο για την ομάδα είναι θετικό ή αρνητικό και εαν θα προστεθεί ένα νέο τρόπαιο στην τροπαιοθήκη της ομάδας.

Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήδη ανήκει ήδη στο παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. Για μία ακόμη εβδομάδα ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την υποχρέωση να δώσει ένα ακόμη παιχνίδι για κάποια διοργάνωση. Στο χθεσινό παιχνίδι με τους Κρητικούς η νίκη ήταν μονόδρομος για τους Θεσσαλονικείς προκειμένου να παραμείνουν στο κόλπο των πλέι οφ.

Οι απουσίες δεν λύγισαν την ομάδα σε καμία περίπτωση και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα επόμενα πέντε παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας που θα κρίνουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ αλλά και το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με την ΑΕΚ στην Τούμπα που θα κρίνει και το Κύπελλο Ελλάδας σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό.

Νίκη και… σπάσιμο παράδοσης

Εκτός από τους σημαντικούς τρεις βαθμούς για την ομάδα η νίκη επί του Εργοτέλη επαναφέρει την ηρεμία στην τάξη της ομάδας και συνάμα την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Οι πέντε συν ένας… τελικός για την ομάδα του Μάκη Χάβου έχουν ως αφετηρία το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στην Τούμπα. Το ματς είναι ντέρμπι και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και δη τη νίκη για να είναι μέσα στο κόλπο για τα πλέι οφ.

Ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να έχει ως καθρέφτη την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον εν λόγω σύλλογο αλλά μία πιθανή νίκη θα έχει διπλό αντίκτυπο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης γιατί θα συνδυάσει το τερπνόν (σ.σ βαθμοί) μετά του ωφελίμου (σ.σ σπάσιμο παράδοσης και ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία).

Η συνέχεια

Στη συνέχεια υπάρχουν τα ματς με τον Ατρόμητο και την Λάρισα. Δύο παιχνίδια τα οποία είναι στα μέτρα του ΠΑΟΚ και στα οποία οι Θεσσαλονικείς στοχεύουν το 2 στα 2.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ηρακλή στο οποίο η παράδοση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή για τον ΠΑΟΚ που δεν φεύγει συχνά με νίκη από το «Καυταντζόγλειο». Παράλληλα, υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο σε εκείνη την αγωνιστική ο Ηρακλής να παίζει και αυτός τα ρέστα του για τα πλέι οφ αν συνεχίσει με νίκες. Όλα αυτά ωστόσο είναι υποθέσεις.

Η Σούπερ Λίγκα ολοκληρώνεται για τον ΠΑΟΚ στο εντός έδρας ματς με την Κέρκυρα για την 30η αγωνιστική ημέρα της κατηγορίας. Ένα ματς το οποίο και αυτό είναι στα μέτρα της ομάδας του Μάκη Χάβου.

Στη σούμα το κάθε παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ από τα πέντε συνολικά που έχει να δώσει. Απαιτείται συγκέντρωση, πάθος και ψυχολογία προκειμένου ο στόχος να επιτευχθεί. Η είσοδος στα πλέι οφ θα δώσει… μία ακόμη ανάσα για την ομάδα προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της.

Δεν λησμονείται το Κύπελλο

Εκτός από τον στόχο των Πλέι οφ στο προσκήνιο υπάρχει και το Κύπελλο Ελλάδας. Το δεδομένο είναι ότι σε καμία περίπτωση ο στόχος δεν είναι αμελητέος. Ο ΠΑΟΚ είναι… προ των πυλών του τελικού και στο παιχνίδι της Τετάρτης στην Τούμπα με αντίπαλο την ΑΕΚ θέλει να σφραγίσει την πρόκριση του για τον τελικό της διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο το οποίο τους λείπει από τη συλλογή από το 2003 όταν και το κατέκτησαν στο σπίτι τους απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο Άρη. Τον ίδιο στόχο έχει και η ΑΕΚ η οποία παίζει και αυτή τη χρονιά της στο εν λόγω παιχνίδι. Θα είναι σημαντικό πάντως το γεγονός της κατάκτησης του Κυπέλλου η οποία αυτομάτως θα δώσει και το εισιτήριο για την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της ομάδας


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

13/03/2011 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

20/03/2011 Ατρόμητος Αθ.-ΠΑΟΚ

03/04/2011 ΠΑΟΚ-Λάρισα

10/04/2011 Ηρακλής-ΠΑΟΚ

17/04/2011 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

16/04/2011  ΠΑΟΚ- ΑΕΚ
http://www.gazzetta.gr/

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!