(Σοφοκλής) Μετά την πρόσφατη εις βάρος μας “αδικία” της Moody που μας υποβάθμισε, αξίζει να κάνουμε μίαν ανασκόπηση της τραγικής περιπέτειας που περνά η χώρα μας εδώ και ενάμισι χρόνο από την οποία εξάγεται το συμπέρασμα ότι απαιτείται άμεση αλλαγή του αποτυχόντα τραγικά για τη χώρα. Υπενθυμίζω:1. Πολύ πριν τις εκλογές ο ΓΑΠ ήξερε την οικομική κατάσταση της χώρας μας.2. Πολύ πριν τις εκλογές συναντήθηκε με πολλούς για την οικονομική κατάσταση καθώς και με τον Σοσιαληστή Στρος Καν και μεθόδευσε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.3. Ενώ γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας είπε ψευδώς προεκλογικά το γνωστό “λεφτά υπάρχουν” κτλ, προκειμένου να εξαπατήσει προφανώς τον Ελληνικό λαό για να εκλεγεί.
4. Ενώ γνώριζε ότι με τον υφιστάμενο φορολογικό νόμο του 2009 που αν δεν τον άλλαζε, και πάλιν 7 στους 10 φορολογούμενους δεν θα πλήρωναν φόρο, διατήρησε για το 2010 τον ίδιο νόμο χωρίς τεκμήρια κτλ, με αποτέλεσμα η χώρα να απολέσει τεράστια έσοδα από τα εισοδήματα του 2009 (φορολογικό έτος 2010)
5. Ενώ γνώριζε την κατάσταση της χώρας και έπρεπε να λάβει άμεσα μέτρα στην αρχή του 2010 μεταξύ των οποίων και να δανειστεί άμεσα με το τότε χαμηλό επιτόκιο για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για όλο το 2010 δεν το έκανε. Αν το είχε κάνει θα είχε καιρό να οργανώσει τη χώρα χωρίς μνημόνια ώστε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, χωρίς να διαλύσει την οικονομία.
6. Τους πρώτους μήνες του 2010 δημιούργησε μία κωμική κατάσταση με συζητήσεις ποιοι θα πάρουν αύξηση και πόση ενώ γνώριζε ότι κανένας δεν θα έπαιρνε.
7. Ενώ έλεγε ότι δεν θα κοπούν τα δώρα των μισθωτών και συνταξιούχων, μετά είπε ότι θα διδόντουσαν τα μισά για να κόψει μετά όλα. Πάγωσε επίσης τις αποδοχές τους με ένα πληθωρισμό που τρέχει με 5%.
8. Άρχισε να γυρίζει τον κόσμο λέγοντας ότι κυβερνά μία χώρα απαταιώνων.
9. Μίλησε μέσω του Υπουργού Οικονομικών του του για “πιστόλι στο τραπέζι”, για Τιτανικό κτλ, και συνέχισε επί μήνες να μην παίρνει κανένα μέτρο
10. Ενώ γνώριζε ότι διαχρονική πολιτική του κράτους ήταν να φορολογούνται μόνον οι μισθωτοί και συνταξιούχοι (επί 30ετία το κράτος έκανε τα στραβά μάτια) με συνέπεια να έχει συσσωρευτεί πλούτος σε πολλούς (καταθέσεις κτλ), άρχισε να απειλεί τους πάντες με αποτέλεσμα δεκάδες δις ευρώ να οδεύσουν στο εξωτερικό.
11. Απείλησε καταθέσεις επενδύσεις κτλ με φόρους , με αποτέλεσμα πολλές να οδεύσουν στο εξωτερικό.
12. Καθιέρωσε το πόθεν έσχες για κάθε αγορά σπιτιού κτλ (ενώ έπρεπε να ζητεί βεβαίωση ότι τα κεφάλαια υπήρχαν προ των εκλογών του 2009), με αποτέλεσμα να παγώσει η αγορά.
13. Προσέφυγε στο ΔΝΤ (AMF) με όρους, όπως απεκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου, που ζήτησε ο ίδιος να επιβληθούν στον “απατεώνα” Ελληνικό λαό για να τον συμμορφώσει.
14. Υπέγραψε ένα μνημόνιο που μετέτρεψε όλα τα δάνεια της χώρας που δε ήταν ενυπόθηκα σε ενυπόθηκα.
15. Υπέγραψε ένα μνημόνιο που ως στόχο είχε το δάνειο που πήρε των 110 δις ευρώ να δοθεί άμεσα στις αγορές ώστε ουσιαστικά αυτές να “ικανοποιηθούν” , αν λάβουμε υπόψη τους τόκους που επί σειράν ετών πλήρωνε η χώρα.
16. Βραβεύτηκε για τη συμπεριφορά του αυτήν, ως λέγεται, από την Ντόϊτσε Μπανκ ή κάποιο άλλο συναφές ίδρυμα της Γερμανίας. 17. Υπέγραψε όρους στο μνημόνιο που ακόμα και ένας αδαής έβλεπε ότι στόχος των όρων αυτών ήταν να οδηγήσουν τη χώρα σε οικονομική καταστροφή και αδυναμία πληρωμών των χρεών της, ώστε να εκποιηθεί “τζάμπα” σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου αυτού ή κατά τους ατσίδες “να αξιοποιηθεί” όλος ο υπάρχων και μελλοντικός πλούτος της χώρας μας.
18. Έλεγε ανακριβώς εν γνώσει του ότι θα εξοφλούσε το δάνειο των 110 δις ως προέβλεπε το μνημόνιο, ενώ γνώριζε ότι είχαν δημιουργηθεί ανάγκες πληρωμών για κάθε ένα έτος το 2014 και 2015 από 75 δις ευρώ περίπου για το κάθε έτος. 19. Καθιέρωσε φορολογικούς συντελεστές που όχι μόνον δεν προσελκύουν νέες επενδύσεις αλλά διώχνουν και εκτός Ελλάδας τις υπάρχουσες.
20. Όταν δεν μπορούσε πλέον να αποκρυβεί από τον απλό λαό η αλήθεια άρχισε να ζητεί επιμήκυνση της εξόφλησης που “υπερηφανευόταν” ότι θα έκανε σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου και να ζητεί μικρό επιτόκιο σε σχέση με το ληστρικό που είχε υπογράψει με τις χώρες της ΕΕ (πήραν λεφτά από την ΕΚΤ με μικρό επιτόκιο και μα τα έδωσαν με 6% περίπου). 21. Διέλυσε τα πάντα γιατί για αυτόν επιτυχία ήταν μόνον να εφαρμόσει το μνημόνιο που κατέστρεφε την χώρα και τον Ελληνισμό. Έτσι σήμερα τα σχολεία ως λέγεται δεν έχουν πετρέλαιο και ξεπαγώνουν οι μαθητές, τα νοσοκομεία δεν έχουν πολλά βασικά αφού οι προμηθευτές δεν πληρώνονται, οι εργολάβοι έργων δεν πληρώνονται με αποτέλεσμα να νεκρώσουν τα πάντα, οι φαρμακοποιοί δεν πληρώνονται, οι πρεσβείες μας στο εξωτερικό δεν χρηματοδοτούνται κτλ. 22. Αυξησε τρομερά κάθε είδους φόρο, πχ καύσιμα κτλ με δυσμενέστατα αποτελέσματα στην οικονομία και μείωση αντι αύξηση των φορολογιξκών εσόδων, αφού πχ περιόρισαν όλοι στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με ΙΧ, με επιπτώσεις σε πολλά άλλα (τουρισμός, εστιατόρια κτλ).
23. Ενώ μείωνε τους μισθούς αύξανε κάθε παροχή του κράτους, εισιτήρια λεοφορείων κτλ
24. Με τα όλα τα ανωτέρω και πολλά άλλα δημιούργησε τεράστια ύφεση στη χώρα και τρομερή ανεργία. Συνεπώς δημιούργησε μείωση του ΑΕΠ μείωση των φορολογικών εσόδων, αδυναμία πληρωμών κτλ, σκέτο αδιέξοδο.
25. Αποδέχθηκε τη διαδικασία των επικαιροποιημένων που δεν είναι τίποτε άλλο από μια βήμα βήμα σχεδιασμένη εξαθλίωση του Ελληνικού και καταστροφή τυης χώρας ώστε να εκποιηθεί ο εθνικός της πλούτος μισοτιμής.
26. Κατάργησε κάθε εργασιακή σχέση που προστάτευε τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα βαθμιαία οι Έλληνες εργαζόμενοι να αρχίσουν, αν δεν άρχισαν ήδη, να αντικαθίστανται από τους για τον σκοπό αυτόν εισαχθέντες από τους Σημίτηδες, Κωστάκηδες και Γιώργηδες, λαθρομετανάστες. 27. Το χειρότερο υποδούλωσε τη χώρα μετατρέποντας την σε προτεκτοράτο της Global Financial Government που ευαγγελίστηκε μόλις ανέλαβε.
28. Για τα εθνικά τώρα θέματα:
α) Δεν προέβη στην εξάσκηση των δικαιωμάτων της χώρας μας στην ΑΟΖ της με βάση το διεθνές δίκαιο της Θάλασσας
β) Έστειλε μέλος του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ τον γνωστόν τέως πρέσβη Αποστολίδη να διαπραγματευθεί μυστικά με τους τούρκους για το Αιγαίο.
γ) Δεν απαίτησε (όπως και οι προκάτοχοι του) να αποδεχθεί η τουρκία ως έχει υποχρέωση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προκειμένου να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
δ) Δεν απαίτησε την άρση του casus belli ως όρο για να συνεχίσει η τουρκία τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
ε) Επί πολύ καιρό, ακόμα και σήμερα συνεχίζει να ομιλεί για “υφαλοκρηπίδα” και για προσφυγή στη Χάγη και όχι για εξάσκηση των δικαιωμάτων της χώρας με βάση το διεθνές δίκαιο.
στ) Βιάζεται η τουρκία και “εμείς” για συμφωνία πριν την υποχρεωτική αποδοχή από αυτήν στην ΕΕ του διεθνούς δικαίου.
ζ) Συμπεριφέρθηκε με τρόπο προσβλητικό για τη χώρα στο Ερζερούμ αναφέροντας μάλιστα το φοβερό, “αφετηρία μας το 2004” με ότι αυτό σημαίνει: αλισβερίσι Κύπρου με πρόσδοση της στην τουρκία έναντι του Αιγαίου “που μας το δώριζαν” (προσωρινά σημειώνω) το 2004 οι τούρκοι. Αφήνω τα γελοία για “καρντασιές”
η) ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΑ ΠΕΡιΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ , που το φασιστοειδές “διεκδικεί” για την νέα του νεοοθωμανική του ψευτοαυτοκρατορία.
θ) Επέτρεψε μέσω του εκπροσώπου του τον Ανανιακού ΥΠΕΞ Δρούτσα στον φασίστα Νταβούτογλου να ομιλεί για κοινό του σπίτι το Αιγαίο μας με τους τούρκους.
ι) Είπε το τρομερό για Πρωθυπουργό της Ελλάδας (δεν γράφω Έλληνα Πρωθυπουργό, γιατί δεν θα το έλεγε αν αισθανόταν Έλληνας και Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται Έλληνας), ότι υπεράνω των εθνικών θεμάτων είναι η διεθνής αλληλεγγύη.
κ) Υπενθυμίζω επίσης τα παλιά, όπως, τη συμφωνία της Μαδρίτης με την “αναγνώριση” στους τούρκους “νόμιμων” και “ζωτικών” δικαιωμάτων στο Αιγαίο, να δώσουμε λίγα στρέμματα γης, για να κοιμόμαστε ήσυχοι, το σχέδιο Ανάν, της συμφωνίας του με τον Ισμαήλ Τζεμ για να ελέγχουν οι Τούρκοι τη συγγραφή των βιβλίων της Ιστορίας μας, την αποδοχή του να μην καταθέσει ο φασίστας Ερτογάν στεφάνι στο Μνημείο του ένδοξου άγνωστου Έλληνα στρατιώτη, ενώ αυτός κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του γενοκτόνου Κεμάλ κτλ Με τα ανωτέρω είναι προφανές ότι ο Βασιλεύς που απεδείχθη τουλάχιστον ¨γυμνός” έβλαψε τον Ελληνισμό, την Ελλάδα και το κόμμα του και προφανώς δεν “πάει” άλλο και για το καλό του Ελληνισμού επείγει να ληφθούν χάριν της χώρας πρωτοβουλίες κυρίως μέσα στο κυβερνών κόμμα.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ