tromaktiko: Οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση σεισμού

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση σεισμού



«Η πρόληψη σώζει ζωές». Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει μόνο για ότι αφορά στην υγεία αλλά και για τις περιπτώσεις εκείνες που η πρόληψη «έγκειται» στην απαραίτητη γνώση για την αντιμετώπιση καταστάσεων που απειλούν την ζωή μας...
Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια σε αυτό τον τομέα είναι αυτό των φυσικών καταστροφών. Διαβάστε λοιπόν, ποια είναι η σωστή «συμπεριφορά» σε περίπτωση σεισμού σύμφωνα με τον αρχηγό της πιο έμπειρης ομάδας διάσωσης του κόσμου και ας ελπίσουμε η πρόσφατη τραγωδία της Ιταλίας να είναι και η τελευταία που θρηνούμε θύματα.
Σύμφωνα με τον Doug Copp αρχηγό της Αμερικάνικης ομάδας διάσωσης και καταστροφών ο τρόπος για να προστατευθείτε σε περίπτωση σεισμού διαφέρει σε κάποια σημεία από ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε. Σύμφωνα με τα όσα καταθέτει ο Copp λοιπόν, σε περίπτωση ισχυρού σεισμού θα πρέπει:

• Να στεκόμαστε δίπλα σε ένα ογκώδες αντικείμενο π.χ. καναπές έτσι ώστε η συμπίεση που θα δεχτεί να δημιουργήσει ακριβώς δίπλα ένα κενό που θα μας προστατεύσει.
• Το παραπάνω σημαίνει πως οι θέσεις κάτω από τραπέζια, θρανία κ.λ.π. αποτελούν λανθασμένες επιλογές σε αντίθεση με τις στοίβες χαρτιού που δεν συμπιέζονται άρα και αποτελούν την καταλληλότερη «ασπίδα».
• Να φέρουμε το σώμα μας σε εμβρυική θέση. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιβιώσουμε ακόμα και σε ένα μικρό κενό.
• Να μην τρέχουμε ποτέ προς τις σκάλες. Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης όχι μόνον από τον σεισμό αλλά και από την υπερφόρτωσή τους λόγω του πανικού.
• Να μην καθόμαστε ποτέ κάτω από κουφώματα πόρτας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που έχουν τηρήσει αυτή την «συμπεριφορά» καταπλακώνονται από το κτίριο.

http://www.myself.gr

Σχόλιο αναγνώστη: επιτελους αποφασιστε που πρεπει να κατσουμε σε περιπτωση σεισμου..κατω απ΄τα θρανια ή διπλα απ'αυτα??ελεος πια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!