tromaktiko: Απάντηση σχετικά με προκήρυξη πυροσβεστικής

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Απάντηση σχετικά με προκήρυξη πυροσβεστικής



Απάντηση Στον ΜΟΝΙΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ (Που μάλλον έχει γιο εποχικό πυροσβέστη). Από ΜΟΝΙΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ (Που δεν έχει γιο εποχικό πυροσβέστη).



Καταρχήν αν όπως λες είσαι πυρονόμος άρα και αξ/κος υπηρεσίας στην Π.Υ. που υπηρετείς θα έπρεπε να ξέρεις ότι βάση της προκήρυξης των εποχικών αλλά και του Νομικού πλαισίου που αφορά τους εποχικούς, προσλαμβάνονται σαν δασοπυροσβέστες (εργάτες Δασοπυρόσβεσης) και δεν χρησιμοποιούνται σε αστικά συμβάντα παρά μόνο για βοηθητικές εργασίες στο μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό και μάλιστα χωρίς καμία διασφάλιση στον Μόνιμο Πυροσβέστη για κάλυψη του (είτε από την Υπηρεσία, είτε ακόμη πιο σημαντικό, από τον νόμο) σε περίπτωση που σπάσει ακόμη και ένα νύχι ο εποχικός κατά την χρήση του σε αστικό Συμβάν.
Άρα θα έπρεπε να ξέρεις ότι παρανομείς και μάλιστα κατά συρροή όταν λες για φωτιές σε σκεπές, απεγκλωβισμούς σε τροχαία κτλ, που όπως ισχυρίζεσαι χρησιμοποιείς εποχικούς!!!!! (Αν δε σε πειράζει πες μας σε ποιά πόλη συμβαίνει αυτό με την χρήση των εποχικών γιατί εδώ είμαστε καμιά δεκαριά πυροσβέστες που έχουμε υπηρετήσει κατά καιρούς σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος και δεν έχουμε δει ποτέ χρήση εποχικών σε αστικά συμβάντα. ) Να επισημάνω εδώ ότι δεν κατηγορούμαι τους εποχικούς που δεν συμμετέχουν, γιατί πολύ απλά κάνουν χρήση του νόμου που τους προστατεύει και καλά κάνουν ως προς αυτό. Σε ότι αφορά τα λίγα χρήματα σε σχέση με τους μόνιμους μάλλον ξεχνάς ότι οι εποχικοί δεν ξέρουν τι θα πει βραδινή απασχόληση , εργασία το σαββατοκύριακο , Αποστολή εκτός της έδρας της υπηρεσίας σε αντίθεση με τους μόνιμους που είναι υπάλληλοι ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας όταν υπάρχει Συμβάν, καθώς επίσης και εργασία σε αργίες. Άρα πολύ σωστά παίρνουν λιγότερα χρήματα γιατί δουλεύουν πολύ λιγότερο και σίγουρα με πολύ λιγότερους κινδύνους. (Επειδή θα μου πείτε για τους πεσόντες στο καθήκον εποχικούς να υπενθυμίσω ότι αντίστοιχα υπάρχουν πεσόντες μόνιμοι υπάλληλοι αλλά απλά δεν το κάνουμε θέμα. Ίσως γιατί δεν πουλάει στα κανάλια ή ίσως γιατί ΜΟΝΟ για τον ΜΟΝΙΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ θεωρείτε αυτονόητο ότι κάνει Πραγματικά επικίνδυνη εργασία.)
Έχω και μερικές ακόμη απορίες για τους εποχικούς που είναι κατά την άποψη σου είναι τόσο ικανοί :
1) Γιατί από τους 5500 (Αξιόμαχους)!! Εποχικούς που υπηρετούν στην Ελλάδα στις τελευταίες πέντε προκηρύξεις που έγιναν δεν κατάφερε σχεδόν κανείς να περάσει τα αθλήματα που προβλέπονται για όλους ώστε να γίνουν και αυτοί μόνιμοι ?
2) Σε τι υπερέχει ένας 25χρονος εποχικός από έναν 25χρονο πολίτη ώστε να μοριοδοτειται με αισχρές φωτογραφικές προκηρύξεις κατ απαίτηση των εποχικών σε βάρος του πολίτη? Εμένα σαν μόνιμο πυροσβέστη με ενδιαφέρει να προσλαμβάνονται αξιόμαχα άτομα. Αν Καταφέρουν και περάσουν (με ίσους όρους ) οι εποχικοί τότε καλώς να έρθουν.

Επίσης να τονίσω ότι δεν είναι όλοι οι εποχικοί άχρηστοι όπως βέβαια δεν είναι και όλοι οι μόνιμοι τέλειοι επαγγελματίες. Τουλάχιστον όμως οι μόνιμοι έχουν διαγωνιστεί σε προκηρύξεις (με ότι κενά έχουν αυτές κάθε φορά) με ίσους όρους με όλους τους Έλληνες πολίτες και δεν απαίτησαν ποτέ κάτι ιδιαίτερο.
Σε ότι αφορά την μη χρήση των εποχικών σε ΟΛΑ τα συμβάντα (εκτός της περιπολίας με όχημα της υπηρεσίας σταθερό σε σημείο δηλαδή καθήκοντα χωροφύλακα στην ουσία) ο λόγος που συμβαίνει δεν είναι ούτε η τεμπελιά των εποχικών ούτε η στοργικότητα των πυροσβεστών. Απλά οι εποχικοί αν εργαστούν έστω και ένα λεπτό παραπάνω αμείβονται με υπερωρίες, νυχτερινές υπεραυξήσεις κτλ έννοιες άγνωστες στους μόνιμους υπαλλήλους. Άρα όπως πολύ εύκολα καταλαβαίνεις, και να θέλεις να τους χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να λογοδοτήσεις για το παραπάνω κόστος το οποίο είναι ανεπίτρεπτο από το κεντρικό κράτος. Για αυτόν τον απλό λόγο δεν χρησιμοποιούνται πουθενά οι εποχικοί (γιατί υπάρχουν όντως και καλά παιδιά ανάμεσα τους που έχουν διάθεση και φιλότιμο ) Και για αυτόν τον απλό λόγο λες ασύστολα ψέματα.
Αν θέλεις να διοριστεί ο εποχικός γιος σου, έχεις κάθε δίκιο σαν γονιός που φροντίζει για το καλό του παιδιού του, αλλά σαν πυροσβέστης πρέπει να κοιτάς το κοινό καλό ή έστω της υπηρεσίας ώστε να μην στείλεις το παιδί σου σαν πρόβατο σε σφαγή σε μια υπηρεσία που δεν θα του παρέχει ότι χρειάζεται για να είναι ασφαλής και αξιοπρεπής στην υπόλοιπη ζωή του
Αφορα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_4454.html


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!