tromaktiko: Σύλληψη δύο διακινητών και επτά λαθρομεταναστών

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Σύλληψη δύο διακινητών και επτά λαθρομεταναστών



Δύο διακινητές και επτά λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην περιοχή κοντά στο Τελωνείο των Κήπων, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης σε συνεργασία με αξιωματούχους της Frontex.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί εντόπισαν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ομάδα λαθρομεταναστών να κινείται κοντά στον οικισμό Πέπλο Φερών, με την καθοδήγηση ενός ατόμου. Λίγες ώρες μετά κατέφθασε στο ίδιο σημείο ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που παρέλαβε τους λαθρομετανάστες και κινήθηκε με κατεύθυνση προς την Αλεξανδρούπολη.
Δόθηκε σήμα στάσης στον οδηγό του, ωστόσο αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση προς τους Κήπους. Κοντά στο Τελωνείο Κήπων, το όχημα σταμάτησε και ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει πεζός, συνελήφθη όμως έπειτα από ολιγόλεπτη καταδίωξη.
Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επτά λαθρομετανάστες. Δύο ώρες αργότερα συνελήφθη και δεύτερος διακινητής, ο οποίος μετά την επιβίβαση των λαθρομεταναστών στο όχημα, κινήθηκε πεζός προς τον ποταμό Έβρο, προκειμένου να επιστρέψει στην Τουρκία. Στην κατοχή του τελευταίου βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και δώδεκα διαβατήρια Κίνας, ενώ δύο κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν και στην κατοχή του οδηγού του οχήματος. Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι το όχημα ήταν κλεμμένο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!