tromaktiko: Ένας στους τρεις φοιτητές ζήτησε και πήρε πανεπιστημιακό σύγγραμμα

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ένας στους τρεις φοιτητές ζήτησε και πήρε πανεπιστημιακό σύγγραμμα



Στους 242.444 ανέρχεται ο αριθμός των φοιτητών που έκαναν δήλωση και παρέλαβαν ακαδημαϊκά συγγράμματα, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής διανομής που...
 εφαρμόσθηκε στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου, από τις 600.000 φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στα πανεπιστήμια μόνο ένας στους τρεις ζήτησε και πήρε πανεπιστημιακό σύγγραμμα. Χαρακτηριστικές είναι επίσης οι αποκλίσεις που παρουσιάζονται όσον αφορά στο κόστος των συγγραμμάτων από σχολή σε σχολή. Για παράδειγμα, το «πακέτο» που επέλεξαν οι φοιτητές της Ιατρικής Αθήνας ανέρχεται σε 1138 ευρώ ανά έτος, ενώ στην Ιατρική Πάτρας 318 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η πρώτη περίοδος εφαρμογής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Εύδοξος» ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 με επιτυχία. Αναφερόμενη στα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος, η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε τη συμβολή του στην ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση της διαδικασίας διανομής, καθώς και στην επίτευξη μεγαλύτερης διαφάνειας.

Όπως προκύπτει επίσης από ευρήματα μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε σχέση με τη χρήση ηλεκτρονικών βιβλίων σε 2.200 τελειόφοιτους φοιτητές, το 69,48% εξ αυτών έχει δει και γνωρίζει τι είναι αλλά δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό αναγνώστη, ενώ το 81,51% των φοιτητών δείχνει προτίμηση στο έντυπο βιβλίο έναντι του ηλεκτρονικού.

Το 62,46% των φοιτητών συμφωνεί με την άποψη ότι μέσα στην επόμενη τριετία όλα τα βιβλία των σπουδών θα είναι ηλεκτρονικά, ενώ το 65,90% των φοιτητών αναφέρει ότι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα χρήσης του ηλεκτρονικού βιβλίου είναι ότι είναι κουραστικό στην ανάγνωση

naftemporiki.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!