tromaktiko: Λυκουρέντζος: "Έχουμε εμπιστοσύνη στη στρατηγική της ΝΔ"

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Λυκουρέντζος: "Έχουμε εμπιστοσύνη στη στρατηγική της ΝΔ"



Aυτοδυναμία της Ν.Δ. βλέπει ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Λυκουρέντζος, υποστηρίζοντας τη στρατηγική της μη συγκυβέρνησης που ανέπτυξε χθες ο...
 πρόεδρος του κόμματος.
«Έχουμε εμπιστοσύνη στη στρατηγική της Ν.Δ., όπως την έχουμε σχεδιάσει και υλοποιείται και πιστεύουμε ότι οι ψηφοφόροι θα υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και θεωρούμε ότι η Ν.Δ., όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, θα είναι αυτοδύναμη στη διακυβέρνηση του τόπου. Πιστεύω ότι η Ν.Δ. θα κυριαρχήσει στον φιλελεύθερο χώρο και θα είναι το κόμμα, το οποίο θα εκφράσει το σύνολο της παράταξης» δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Σε ό,τι αφορά στη θέση του, ότι δεν χρειάζονται εκλογές, την οποία εξέφρασε την Κυριακή σε συνέντευξη στη «Real News», διευκρίνισε: «Αν κάποιοι επιχαίρουν με τους ανασχηματισμούς και με τις εκλογές, γιατί νομίζουν ότι έχουν και κάποιοι δόση “χαβαλέ” αυτές οι υποθέσεις, κάνουν λάθος. Εγώ, λοιπόν, λέω ότι είμαστε έτοιμοι για εκλογές, δεν φοβόμαστε την εκλογική αναμέτρηση, αλλά προσέθεσα ότι στις εκλογές τις οποίες θα προκαλούσε η κυβέρνηση αυτή την ώρα θα έδιναν αρνητική εικόνα για τη χώρα μας στο εξωτερικό και στο εσωτερικό θα προκαλούσαν μία πολιτική αβεβαιότητα».

Διέψευσε δημοσιεύματα ότι μια κλειστή ομάδα στελεχών λαμβάνει τις αποφάσεις και πρόσθεσε: «Οι ίδιοι οι εμφανιζόμενοι ως επικριτές είπαν ότι εξέφρασαν απόψεις, αλλά όχι όμως σε τέτοια ένταση και σε τέτοιο βαθμό, που να δημιουργεί εσωκομματικό ζήτημα. Δεν υπάρχει κλειστός πυρήνας (στελεχών που παίρνουν αποφάσεις). Αυτό το διαψεύδω κατηγορηματικά. Μη φτάσουμε να ποινικοποιούμε και να αφαιρούμε τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε πολιτικό να πει μία γνώμη... Μερικές φορές αισθάνομαι ότι αυτό που θέλω να πω κινδυνεύω να μην μπορώ. Ας μην την ακρωτηριάζουμε την εσωκομματική δημοκρατία με το να θεωρείται ατόπημα, αν κάποιος εκφράσει μία άποψη. Να μην αρχίσει η αυτοσυγκράτηση, επειδή θα υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε αύριο να έχουμε διαφοροποιηθεί από τη γραμμή ή αυτό το οποίο είπαμε ήταν τόσο βαρύ για το κόμμα».

madata.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!