tromaktiko: Απάντηση σε: «Πλαταμώνας – Ένας ακριβός προορισμός»

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Απάντηση σε: «Πλαταμώνας – Ένας ακριβός προορισμός»



ΠΙΕΡΙΑ – Ένας φθηνός και ποιοτικός προορισμός, με συγκριτικά πλεονεκτήματα, τον ΌΛΥΜΠΟ – τα ΠΙΕΡΙΑ – τα 70 χλμ.


Ακτών – το αρχαίου ΔΙΟΝ – τα Λείβηθρα – το μαγνητικό πεδίο – το κάστρο του Πλαταμώνα – τις λουλουδιές Κίτρους – το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου – και στον όμορο Νομό Ημαθίας την αρχαία ΒΕΡΓΙΝΑ, με τους τάφους του Φιλίππου -
και την εύκολη πρόσβαση οδικώς και σιδηροδρομικώς .
Μέσα σε όλο αυτό το ποικίλο μωσαϊκό, δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις του Νομού. Οι οποίες είναι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιχειρήσεις εστίασης – καφέ – και εμπορίου. Οι περισσότερες από αυτές είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και έχουν άμεση επαφή με τον πελάτη. Αυτό έχει δημιουργήσει σχέσεις φιλίας και παρέας, των ιδιοκτήτων με τους τουρίστες, και βλέπεις να πίνουν μαζί το καφέ τους, ή το τσιπουράκι τους, και να συζητάνε.
Δεν είναι τυχαίο που η περιοχή μας έγινε προορισμός από το 1980 για όλη την ΕΥΡΩΠΗ, και όχι μόνο, και μάλιστα να έχουμε συνεχώς επαναλαμβανομένους τουρίστες, ακόμα και τώρα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, την οικονομική κρίση. Για το 2010 η Πιερία είχε πολύ καλά ποσοστά στο κομμάτι του τουρισμού. Όσον αφορά τις τιμές του καφέ επειδή είναι προσφορά και ζήτηση σε όλο τον κόσμο, θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο νομός Πιερίας έχει καθιερώσει στις ακτές δωρεάν την ξαπλώστρα και την ομπρέλα, και πληρώνεις μόνο τον καφέ με δωρεάν το νερό.
Έτσι δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για όλο τον νομό από ένα μεμονωμένο γεγονός, σε καφέ. Μάλιστα το επιβεβαιώνει το γεγονός και έχει περάσει στην συνείδηση των ιδιοκτήτων ότι πρέπει να προσφέρουν ποιότητα, χαμηλές τιμές, και πολύ χαμόγελο, γιατί θα αντέξουν οι επιχειρήσεις που πετυχαίνουν αυτό τον στόχο.
Το 2011 θα είναι πάλι μια καλή τουριστική χρονιά για την Πιερία, γιατί έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων τουριστών – και των Ευρωπαίων, ως ένας ποιοτικός – και φθηνός προορισμός, με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.


Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος της Πιερικής Ομοσπονδίας
Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμ.
Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!