tromaktiko: Σχετικά με τα ΜΜΜ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Σχετικά με τα ΜΜΜ



Μόλις διάβασα για νέα 24ωρη απεργία και γιατι παρόλο που σέβομαι την ανάγκη τους να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους, δεν σέβονται τους επιβαίνοντες των ΜΜΜ...
τους οποίους ταλαιπωρούν και θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζι μια δύναμη και να τους βοηθήσουμε.
Τις προάλλες, μπαίνω στο λεωφορείο και μπαίνει παρακάτω ένας ελεγκτής. Βγάζουμε τις κάρτες και τα εισητήρια μας (εγω ευτυχώς είχα κανονικά-δεν στηρίζω το κίνημα ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' γιατί όταν βρώ τον μπελά μου κανείς τους δεν θα με σώσει-κοιτάνε μόνο να προκαλέσουν χάος).Ένα παλικάρι δεν είχε και τον έγραψε με πρόστιμο 85 ευρώ! Ξεκινάει λοιπόν ένας καυγάς με κάποιες κυρίες για το οτι αν είχαμε κύριε μου 85 ευρώ θα παίρναμε και εισητήρια, και εφόσον πήγε εκεί η κουβέντα έγινε συζήτηση και για τις τιμές των εισητηρίων που αυξήθηκαν. Περίμενα, ο ελεγκτής και κυρίως ο οδηγός να απαντήσουν: ''Ξέρετε, έχετε δίκιο, δεν είναι δικό μας μέτρο όμως αυτο, είναι της κυβέρνησης. Και οι οικογένειές μας τόσο πληρώνουν ..'' Αντιθέτως, άκουσα κάτι που με εξόργισε: ''Όποιος δεν έχει λεφτά, κυρία μου, να μην παίρνει το λεωφορείο!''. Σοκαρίστηκα, και ΦΥΣΙΚΑ και απάντησα με δυνατή φωνή απ την πίσω θέση που καθόμουν: ''Κυριέ μου, εγώ ηξερα μέχρι τωρα πως οποιος δεν εχει λεφτα δεν παιρνει αυτοκινητο, οχι λεωφορειο! Αν φτάσαμε σε αυτό το σημείο καηκαμε!'' Ο ελεγκτής δεν απάντησε φυσικα, μονο εγνεψε με ενα υφος: ''τι να σου κανω? δικο σου θεμα!''. Καιρός είναι, λοιπόν, να πάρουμε όλοι απο ένα αυτοκίνητο για να έχετε λιγότερα έσοδα, επομένως και μικρότερο μισθό. Ο κόσμος στην αρχή σας στήριζε τώρα έχει αγανακτήσει! Μονο στον απλο κοσμάκη κάνετε κακό, οι βουλευτές πηγαινοέρχονται με τζιπ και λιμουζίνες!
Αυτο το περιστατικό με εξόργισε διότι, 1 εβδομάδα πριν πηγαίνοντας στη σχολή μου, στην περιοχή του Κολωνού έγινε ένα τρακάρισμα με το λεωφορείο στο οποίο επέβαινα και με ένα επαρχιώτικο ταξί. Αφου ο οδηγός μάλωσε για την προτεραιότητα που είχε (τουλάχιστον είχε δικιο), και ενω δεν υπηρχαν τραυματίες και υλικες ζημιές, έκανε στην άκρη το λεωφορείο για να φωνάξει την τροχαία (να δεί τι η τροχαία, ρωταω εγω..) χωρις να μας ρωτησει κατι, να μας μιλησει κτλ. Αφου περιμέναμε μισή ώρα μέσα στο λεωφορείο και μετά απο πολλή γκρίνια για το οτι ειχαμε αργησει στις δουλειες μας, ο οδηγός μας είπε: ''Οποιος βιάζετε να φύγει!'', ανοιξε τις πορτες και μας αφησε μέσα στο κρύο να περιμένουμε άλλο λεωφορείο το οποίο φυσικά δεν ήρθε γιατί ήταν το τελευταίο που περασε πριν αρχισει η στάση εργασίας. Μας ανάγκασε να παρουμε με λιγα λογια ταξί ενω θα μπορουσαμε να παμε στη δουλεια μας με λεφτα που ΗΔΗ ειχαμε πληρωσει σε καρτες και εισητηρια.
Και ερωτω, τα χρηματα απ τις χαμενες μερες της καρτας ποιος θα μας τα δώσει? Εχετε δικαιωμα να μιλατε έτσι στους επιβάτες και να ειρωνευεστε? Ας ιδιωτικοποιηθουν τα παντα λοιπον σε αυτο το κρατος! Πλεον ειμαι υπερ! Γιατι κυριοι , θα πληρώνεστε για ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ δουλευετε..!Και μετα, βγαλτε τα περα οπως ζητατε και σε μας να τα βγαλουμε περα. Εμεις ομως δεν δηλωνουμε ''ΡΕΠΟ'' την ημερα που κανουμε απεργια για να παρουμε κανονικα τα λεφτά μας!

ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!