tromaktiko: Δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου



Την ανάγκη, η Ελλάδα να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν αντέχει άλλο και ότι πρέπει να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του χρέους, με αναδιάρθρωση, η οποία θα αφορά και στην επιμήκυνση και στο...
επιτόκιο και σε κάθε περίπτωση στην έκδοση ευρωομολόγου, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης σε δήλωσή του μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.


Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν λύση αλλά θα δώσουν μια σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση όλων εκείνων των ζητημάτων που αφορούν στην αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας, για τη δίκαιη κατανομή των βαρών.

Απαντώντας σε ερώτηση αν δίνει την συναίνεσή του στην κυβερνητική πολιτική ο κ. Κουβέλης είπε ότι «Ο πρωθυπουργός οφείλει να διεκδικήσει με σαφήνεια, επιμονή και συστηματικότητα τη συνολική αντιμετώπιση όλου του χρέους της Ελλάδας. Πρέπει να διεκδικήσει την οικονομική διακυβέρνησή της Ευρώπης, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσει να υπάρξει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά συνολικότερα για την Ευρώπη. Το ελληνικό πρόβλημα έχει την ιδιαιτερότητά του, αλλά ταυτόχρονα είναι και ευρωπαϊκό ζήτημα».

Ερωτηθείς για το αν συζήτησε το θέμα της απεργίας των μεταναστών, ο Φ. Κουβέλης απάντησε:
«Υποστηρίξαμε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανθρωπιστικής παρέμβασης, προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα».



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!