tromaktiko: Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο Brent - Στόχος πάντα οι μεγάλες αντιστάσεις...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο Brent - Στόχος πάντα οι μεγάλες αντιστάσεις...



Συνεχίζει να κινείται ανοδικά το πετρέλαιο Brent, στον απόηχο των γεγονότων στη Λιβύη και της συνολικής ανησυχίας για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής...
μια σημαντική άνοδο η οποία οδηγεί σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τα ξένα χρηματιστήρια τόσο στις ΗΠΑ χθες το βράδυ όσο και στην Ασία και την Ευρώπη (προς στιγμήν) σήμερα. Συγκεκριμένα αυτήν τη στιγμή η τιμή διαμορφώνεται στα 115,23 δολάρια ανά βαρέλι.

Στα αμιγώς τεχνικά, όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα σχόλια μας, το διάγραμμα παραμένει πάντα σε εξαιρετικά υπαραγορασμένα επίπεδα, ενώ ένα επίπεδο τιμών το οποίο όπως είχαμε αναφέρει είναι πολύ πιθανό να προσεγγιστεί και το οποίο θεωρείται κομβικό είναι αυτό του 123,70 (σημαντική μακροπρόθεσμη ζώνη, 119,79 ενδοσυνεδριακό υψηλό τις προηγούμενες ημέρες). Επαναλαμβάνουμε ότι εφόσον προσεγγιστεί το παραπάνω επίπεδο θεωρείται πολύ πιθανή μια τεχνική διόρθωση, ενδεχομένως και μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι μια τεχνική διόρθωση είναι πιθανή από στιγμή σε στιγμή, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι τον τόνο θα δίνουν οι εξελίξεις στη Λιβύη.
Τονίζουμε από την άλλη πλευρά ότι μεγάλη κρίνεται και η σημασία των επιπέδων του 105,10 – 104,90 (σημαντική μακροπρόθεσμη ζώνη), αναφέροντας ότι όσο η τιμή παραμένει υψηλότερα αυτών των επιπέδων το ανοδικό momentum διατηρείται αμείωτο. Στην περίπτωση διόρθωσης είναι πολύ πιθανό να προσεγγιστεί το παραπάνω επίπεδο, όπου και θα κριθεί αν η διόρθωση είναι απλά μιας τεχνικής φύσης ή και κάτι παραπάνω.

Greek Finance Forum
http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!