tromaktiko: Μεγάλες απορίες για την κίνηση της Cosmote

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μεγάλες απορίες για την κίνηση της Cosmote



Καταρχην οι απολυομενοι δεν ητανε ολοι εργαζομενοι της cosmote αλλα και απο την Γερμανος... εκλεισε ολο το σερβις της Θεσσαλονικης και απο την αυλωνα οπου γινεται ολη η τροφοδοτηση των καταστηματων γερμανος cosmote kai απο τον αγιο στεφανο παλι απο το σερβις της αθηνας κλπ. Κατα δευτερον αυτο που δεν εχει καταλαβει ο κοσμος ειναι οτι δεν υπαρχει πλεον στην πραγματικοτητα οτε-cosmote-γερμανος αλλα μονο η d.telecom δηλαδη η t-mobile η οποια και εχει επενδυσει τα χρηματα της σε ολο αυτο το κερδοφορο επιχειρηματικο σχημα και κινει πλεον τα νηματα .απο την αλλη η επενδυση χρηματων των τριων εταιριων κινητης στην ελλαδα cosmote vodafone wind για αναπτυξη του δικτυου εχει σταματησει εδω και 5 χρονια εχει γινει και αποσβεση της επενδυσης και το μονο εξοδο που εχουνε ειναι η συντηρηση του ηδη υπαρχον δικτιου ,αλλα εκτος αυτου το μεγαλυτερο ειναι η διαφημιση ,γιαυτο και δεν πολυακουγονται οι κινητοποιησεις απο τα μεγαλα μεσα.η κινητη τηλεφωνια ειναι αυτη την στιγμη που μιλαμε μια κορεσμενη αγορα απο πλευρας συνδεσεων διοτι εχει ξεπερασει το νουμερο μιαμιση φορα ισως και παραπανω τον πληθυσμο της χωρας . Το μεριδιο της cosmote ειναι πανω απο το 45% αυτων των συνδεσεων ισως περυσι πλησιασε και το 50% γιαυτο και με την νεα χρονια η εταιρια φρεναρε σε προσφορες αυξημενες επιδοτησεις ανανεωσεων κλπ .για να πεσει το ποσοστο γιατι δεν αφηνει και η εεττ να εχει πανω απο 50% λογω του ανταγωνισμου αλλα κολαει και η δουλεια και δεν γινεται εργο. Στα επισημα οικονομικα στοιχεια ειναι ξεκαθαρο οτι η εταιρια ειναι τα τελευταια χρονια μια απο τις πιο κερδοφορες εταιριες και οχι μονο στην ελλαδα . Και παρολαυτα τα παραπανω ξαφνικα αρχιζουν οι απολυσεις . Τι ετησιο κοστος εχουν αραγε αυτα τα 120 ατομα για την εταιρια και πρεπει αμεσα να απολυθουν ; εαν πουμε οτι μαζι με την ασφαλεια τους κοστιζουν τον μηνα μεσο ορο 2,000 ευρω ανα ατομο χ 14 μηνες εχουμε ενα ετησιο κοστος μισθοδοσιας και ασφαλειας 3.360.000 ευρω . Αυτο ειναι το ενα νουμερο εξοδο για την εταιρια που πρεπει να κοψει. Ας υπολογισουμε και ενα νουμερο εσοδου απο την εταιρια .
H cosmote μεσω του δικτυου καταστηματων της αλλα και απο τραπεζες και αλλους αντιπροσωπους συγκεντρωνει τα χρηματα απο τις εξοφλησεις λογαριασμων των συνδρομητων .για να μην πλατιαζω και κουραζω θα ασχοληθουμε μονο με το δικτυο γερμανος το οποιο εχει περιπου πανελλαδικα 450 καταστηματα. Το καθε καταστημα παιρνει προμηθεια 6% απο την cosmote για τους ενεργους πελατες του απο το καθαρο λογαριασμο που κανουν καθε μηνα . Ο μεσος ορος καθε μηνα υπολογιζουμε οτι ειναι 2,500 euro για καθε καταστημα χ 450 καταστηματα μας κανει 1.125.000 ευρω τον μηνα προμηθεια . Αυτο ομως ειναι το 6% που εισπραττει το καταστημα .ποσο ειναι το συνολικο που εισπραττει η cosmote ???? Απλη η μεθοδος 1.125.000 / 6 χ 100 = 20.833.333 ευρω x 12 = περιπου 250.000.000 euro καθαρα και μονο οπως προανεφερα απο το δικτιο γερμανος βαλε και ολα τα υπολοιπα οτε cosmote oteshop κλπ μεσω τραπεζων visa internet ebanking miλαμε για τζιρους τρελους .
Αρα νομιζω οτι η μισθοδοσια των 120 ανθρωπων μπροστα σε τετοιους τζιρους ειναι ενα αμελητεο ποσο . Τελικα τι συμβαινει και εγινε ολο αυτο το θεμα; γιατι θελει να κανει η cosmote με αυτην της την κινηση να στραφει ο καθε συνδρομητης εναντιον της και να της γυρισει την πλατη ;; θελει η εταιρια να βγαλει τα ματια της απο μονη της ;;;εαν δεν ηθελε να γινει ντορος και απελυε καθε μηνα απο 1 εργαζομενο απο καθε τμημα θα μπορουσε να διωχνει 20/μηνα χωρις να παρει κανεις χαμπαρι συνολο 240 τον χρονο οι διπλασιοι δηλαδη απο αυτους που απελυσε τωρα με την μια !!!! Αρα τι συμβαινει και γινονται ολα αυτα ?

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!