Ομως, ενώ για πολλές άλλες περιπτώσεις σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων το πρόβλημα είναι η εξεύρεση αγοραστών, με τον ΟΤΕ είναι κυρίως πολιτικό. Ως αντιπολίτευση, το κυβερνών κόμμα είχε αντιταχθεί σφόδρα στη συμφωνία για την πώληση στρατηγικού ποσοστού του Οργανισμού στην Deutsche Telekom, η οποία είχε γίνει μάλιστα με τίμημα υπερτριπλάσιο από τη σημερινή χρηματιστηριακή αξία της μετοχης. Τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αποφασίσει μια κίνηση που θα φανεί ως "ξεπούλημα", δεδομένου ότι το τίμημα θα είναι αναπ! όφευκτα πολύ χαμηλότερο. Η συμφωνία με την Deutsche Telekom προβλέπει ότι αν το ελληνικό Δημόσιο αποφασίσει να πουλήσει εντός του τρέχοντος έτους, το τίμημα θα διαμορφωθεί με βάση τη σταθμισμένη μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής του ΟΤΕ κατά τις τελευταίες 20 συνεδριάσεις πριν ανακοινωθεί το νέο deal, προσαυξημένη κατά 15%.
Αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να πουλήσει τώρα, το τίμημα δεν θα υπερέβαινε τα 8,80 ευρώ ανά μετοχή. Αρμόδιοι υπουργοί, πολιτικοί παράγοντες και τραπεζίτες εκτιμούν ότι πώληση δεν μπορεί να γίνει με τόσο χαμηλό τίμημα. καθώς οι αντιδράσεις θα ήταν σφοδρότατες και θα ανέκυπτε μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.
Αναγκαστικά λοιπόν η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να περιμένει, προσβλέποντας σε βελτίωση των συνθηκών στις χρηματιστηριακές αγορές, ώστε να ανεβεί αρκετά η μετοχή του ΟΤΕ και να μπορεί να εξασφαλίσει κάποιο μινιμουμ "ανεκτό" τίμημα.