tromaktiko: Junrey Balawing: Ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Junrey Balawing: Ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο



Ονομάζεται Junrey Balawing. Φυσικά και το όνομα δεν σας λέει κάτι. Πρόκειται για τον πιο κοντό άνθρωπο στον πλανήτη.

Ο μικρόσωμος έφηβος είναι 17 χρονών και έχει ύψος μόλις 56 εκατοστά από τα πρώτα του γενέθλια.
Ο Junrey κατοικεί με τους γονείς του και τα τρία ετεροθαλή αδέρφια του σε ένα χωρίο στις Φιλιππίνες, στην περιοχή Zamboanga del Norte.
Η μητέρα του, Conception, δηλώνει ότι χρειάζεται τη φροντίδα της κάθε λέπτο της ώρας διότι δεν μπορεί να περπατά από μόνος του αλλά μόνο με τη βοήθεια κάποιου προσώπου, και αυτό όχι για πολλή ώρα.

Οι γονείς παρατήρησαν τη σταστιμότητα στο μέγεθος του παιδιού τους όταν αυτό γιόρταζε τα δεύτερα γενέθλιά του. Η μητέρα του δηλώνει: «Ήταν συνεχώς άρρωστος, παρατηρήαμε ότι δεν μεγάλωνε και τον πήραμε στον γιατρό». Επιπρόσθετα, οι γιατροί είχαν συστήσει στους γονείς του παιδιού να του δώσουν βιταμίνες, αλλά τα οικονομικά της οικογένειας δεν το επέτρεπαν, δηλώνει η μητέρα του.
Τον τίτλο του πιο κοντού άντρα σήμερα κατέχει ο Khagendra Thapa Magar από το Νεπάλ, ο οποίος έχει ύψος 67cm. Στις 12 Ιουνιου 2011 θα γίνει 18 χρονών και θα μπόρει να αιτηθεί και επίσημα την κατοχή του τίτλου του πιο κοντού ανθρώπου στον κόσμο. Ο ίδιος δηλώνει ότι νιώθει πολύ cool για το γεγονός αυτό.
Η κοντύτερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Τουρκάλα, Hatice Kocaman με ύψος 66 εκατοστά και βάρος 7 κιλά μόλις, σε ηλικία 28 ετών.























http://www.planitikos.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!