tromaktiko: "Ο λαός LifeStyle θέλει, φτάνουν τα προβλήματα";

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

"Ο λαός LifeStyle θέλει, φτάνουν τα προβλήματα";



Το 1987 ο αξέχαστος Στράτος Διονυσίου ερμήνευε το "Ο λαός τραγούδι θέλει", αλλά σήμερα αυτό που επίσης χρειάζεται ο λαός είναι μια γερή δόση Lifestyle...
Τώρα που στις περισσότερες ελληνικές οικογένειες τα καθημερινά προβλήματα πολλαπλασιάζονται και το άγχος για το μέλλον κυριεύει, το lifestyle που διδάσκει η τηλεόραση μας είναι απαραίτητο. Είναι το στοιχείο που δίνει δύναμη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, χαράσει το μονοπάτι προς την απόλαυση της ζωής και ανεβάζει συνολικά το επίπεδο της προσωπικότητάς μας.

Τη περίοδο λοιπόν που οι περισσότεροι αναζητούν δόσεις lifestyle, οι Ελληνίδες νοικοκυρές είναι εξαιρετικά τυχερές που θα απολαμβάνουν τη νέα σειρά του Ant1 "The Real Housewives of Athens". Οι έξι housewives-νοικοκυρές της παραγωγής, την καθημερινότητα των οποίων θα παρακολουθούνε (δήθεν) με κάθε λεπτομέρεια, είναι οι Αννίτα Ναθαναήλ, Φώφη Μαστροκώστα, Χριστίνα Παππά, Ιωάννα Σουλιώτη, Τζο Τόγκο και Ορθούλα Παπαδάκου. 6 Γυναίκες σύμβολα της ελληνικής showbiz, που είναι σε θέση να μεταδώσουν μέσω του τηλεοπτικού φακού όλα όσα χρειάζονται οι σημερινές νοικοκυρές. Βίλες, πολυτελή jeep, έπιπλα με αξεπέραστο design, ρούχα κορυφαίων σχεδιαστών, άψογο μαλλί και μακιγιάζ, ακριβά κοσμήματα κι ακόμα πιο ακριβές συνήθειες. Επίσης, θα παίρνουν για λίγο μαζί τους όλες τις Ελληνίδες νοικοκυρές στα πολυτελή εστιατόρια και τα club που συχνάζουν, θα τις συστήσουν τους κοσμικούς που συναναστρέφονται και θα τους εκμυστηρευτούν τα πάντα για την προσωπική τους ζωή: τις ερωτικές περιπέτειες, τις ανασφάλειες, τα οικογενειακά προβλήματα, τις μεταξύ τους ζήλιες και κόντρες..

...Εκεί στα studio του Ant1 έχει τόσους τοίχους! Γιατί εσείς οι παραγωγοί του καναλιού δεν διαλέγεται κάποιον να χτυπήσετε το κεφάλι σας, μήπως και κατέβει κάποια καλύτερη ιδέα για reality εκπομπή; Είναι απαραίτητη η εισαγωγή στην ελληνική τηλεόραση κάθε αμερικάνικης μπούρδας; Κατανοητό πως τα νούμερα τηλεθέασης και το κέρδος είναι ψηλά στην ιεραρχία των στόχων ενός ιδιωτικού καναλιού. Ωστόσο, πρέπει η επιδίωξη της ποιότητας και των εκπομπών με επίπεδο να βρίσκονται στο πάτο της ιεραρχίας αυτής; Έχετε μήπως στόχο να κατεβάσετε στο πάτο και το επίπεδο της τηλεόρασης ευρύτερα; Ένα ποιοτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Δεκτή διαπίστωση και αυτή, αλλά παραγωγές τύπου "The Real Housewives of Athens" δεν είναι εκείνες που χρειαζόμαστε για την βελτίωση του τηλεοπτικού επιπέδου που μας προσφέρουν τα κανάλια.

Όσον αφορά τις 6 πρωταγωνίστριες της εκπομπής, τις "Πραγματικές Νοικοκυρές της Αθήνας" δηλαδή, θα πρέπει επίσης να δεκτώ δύο πράγματα. Κατά πρώτον πως η ζωή που προβάλλουν δεν είναι και πολύ μακριά από τη πραγματικότητα, το real όπως αναφέρει και ο τίτλος. Όσο και αν προκαλεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο, όντως υπάρχουν τέτοιες γυναίκες που αγωνιούν περισσότερο για τις νέες collection ρούχων και τα χλιδάτα πάρτυ, παρά για τα ενοίκια που τρέχουν και τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. Κατά δεύτερον δεν είναι σωστό να εκφέρεις παρορμητικά αρνητικά σχόλια, μη γνωρίζοντας αρκετά στοιχεία για την προσωπικότητα και γενικότερα τη ζωή των πρωταγωνιστριών του reality. Ψωνισμένες 40άρες, πλαστικές χαζογκόμενες και ψηλομύτες κυράτσες της showbiz είναι μερικές από τις "ετικέτες" που κατευθείαν ακούστηκαν για τις 6 δήθεν "πραγματικές νοικοκυρές". Ας μείνουμε όμως στην ουσία του θέματος, μιας και οι παραπάνω κυρίες θα βγάλουν τα euro τους, θα έχουν την προβολή που αναζητούν από μικρές και σε γενικές γραμμές θα κάνουν το "κομμάτι" τους.

Η ουσία είναι η υπομονή, η αξιοπρέπεια και το επίπεδο των περισσότερων τηλεθεατών που δοκιμάζονται, βλέποντας να γεμίζει η ελληνική TV όλο και περισσότερο με τέτοιου είδους ηλίθιες εκπομπές. Πόσες πραγματικές νοικοκυρές, που παλεύουν στη δύσκολη καθημερινότητα, δεν σκέφτηκαν να πετάξουν στη τηλεόρασή τους καμιά κατσαρόλα τη στιγμή που έβλεπαν το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής; Σε τεράστια αναλογία οι απλές ελληνίδες νοικοκυρές που γνωρίζουμε, οι μητέρες μας, δεν πετάγονται για mini διακοπές στη Μύκονο, δεν αγχώνονται για το αν έπιασαν τόπο οι ενέσεις botox και δεν χαλάνε περιουσίες σε ρούχα και καλλυντικά. Αντιθέτως ζουν την καθημερινότητα τους με παραδοσιακό νοικοκυριό, ψώνια για το σπίτι και κάθε είδους φροντίδα για τον σύζυγο και τα παιδιά. Όλα αυτά υπό την πίεση των οικονομικών δυσκολιών και της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας, που δεν προβάλει κανένα reality show.

Τόσα άτομα εκεί στις ομάδες παραγωγής των καναλιών. Τόσο δύσκολο είναι να κατευθύνουν τις αποφάσεις τους προς τη βελτίωση του τηλεοπτικού προγράμματος; Δεν θέλουμε Παρασκευή βράδυ να παρακολουθούμε την glamorous ζωή της κάθε φραγκάτης 40άρας. Φυσικά και είναι επιλογή μας το κανάλι που θα συντονιστούμε, αλλά πλέον μιλάμε για αλλοίωση της τηλεόρασης. Με λίγες λαμπρές εξαιρέσεις, η ελληνική τηλεόραση είναι ένα "πανηγύρι lifestyle" που χαζεύει και αποπροσανατολίζει τηλεθεατές. Το που θα πεταχτούν για τριήμερο οι πρωταγωνίστριες, το πως κουνιούνται στα gala παρτάκια και το πώς θα εξαφανιστούν οι πρώτες του ρυτίδες είναι αδιάφορο! Μην μας το φέρνετε στους τηλεοπτικούς δέκτες...


 http://12tetragonika.blogspot.com/2011/03/lifestyle.html
 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!