tromaktiko: Επέστρεψε στην Mclaren ο De La Rosa

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Επέστρεψε στην Mclaren ο De La Rosa



Ο Pedro De La Rosa μετά από ένα χρόνο περίπου, και αφού οδήγησε για την ομάδα της Sauber το 2010 ενώ έκανε και δοκιμές για τα ελαστικά της Pirelli...
επέστρεψε στην Βρετανική ομάδα στην θέση του τρίτου οδηγού. «Από όλες τις ομάδες που έχω οδηγήσει στην Formula 1, η Mclaren είναι σίγουρα αυτή που νιώθω σαν το σπίτι μου. Άρα είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα και που θα βοηθήσω στην εξέλιξη της MP4-26. Ο Lewis και ο Jenson έχουν ήδη μια θετική και παραγωγική συνεργασία, άρα χτίζοντας και προσθέτοντας στην ήδη υφιστάμενη συμπάθεια που υπάρχει, θέλω να κάνω τα πάντα να τους βοηθήσω να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν από το μονοθέσιο μας, τους μηχανικούς μας και τους τεχνικούς πόρους στο Τεχνολογικό Κέντρο της ομάδας», είπε ο Ισπανός για την επιστροφή του στο Woking.

Η πρόσληψη του De La Rosa δεν επηρεάζει τον Gary Paffet που παραμένει στο δυναμικό της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει να οδηγά και για λογαριασμό της Mercedes στο πρωτάθλημα του DTM. Σίγουρα πάντως η πρόσληψη και πάλι του Ισπανού από την Mclaren, θα πρέπει να έχει σχέση με το ότι ο De La Rosa δοκίμαζε το χειμώνα για λογαριασμό της Pirelli, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες που θα παρέχει στην ομάδα στην κατανόηση των καινούργιων ελαστικών θα είναι σίγουρα πολύ χρήσιμες.

Ο Διευθυντής της Mclaren, Martin Whitmarsh είπε σχετικά: «Ξέρω ότι μιλάω εκ μέρους όλων των συναδέλφων μου όταν λέω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που ο Pedro επέλεξε να επιστρέψει στην Vodafone Mclaren Mercedes. Θα μας δώσει μεγάλη εμπειρία, και το κίνητρο του μαζί με την προσοχή του στην λεπτομέρεια παραμένουν κοφτερά όπως ήτανε πάντα. Η επιστροφή του μας δίνει επιπλέων δύναμη στο βάθος του οδηγικού μας line-up. Με δύο παγκόσμιους πρωταθλητές όπως ο Lewis και ο Jenson, και με δύο από τους πιο έμπειρους και ικανούς εξελιχτές οδηγούς, τον Pedro και τον Gary, αισθανόμαστε ότι έχουμε ένα κουαρτέτο ταλαντούχων οδηγών».

Ο De La Rosa ήτανε ο τρίτος οδηγός της Mclaren από το 2003 μέχρι το 2009, πράγμα που τον έκανε τον 5ο μακροβιότερο δοκιμαστή στην ιστορία του σπορ. Πριν από την Mclaren είχε βρεθεί στο τιμόνι των Arrows και της τότε Jaguar, για δύο χρονιές στην κάθε μία, παίρνοντας μάλιστα βαθμό στο ντεμπούτο του στην Formula 1 το 1999. Συνολικά έχει σημειώσει 35 βαθμούς στην Formula 1, έχοντας μάλιστα και ένα podium με την Mclaren στην βρεγμένη πίστα του Hungaroring στην Ουγγαρία το 2006.
bala.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!