tromaktiko: Το "υπεραστικό" τηλεφώνημα του Obama στο Discovery

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Το "υπεραστικό" τηλεφώνημα του Obama στο Discovery



Τηλεφωνική επικοινωνία με το πλήρωμα του διαστημικού λεωφορείου Discovery είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, o οποίος κάλεσε στο...


 Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για να συγχαρεί το πλήρωμα του διαστημικού λεωφορείου, που πραγματοποιεί την τελευταία του αποστολή.
"Πρέπει να αισθάνεσαι ιδιαίτερη τιμή, που είσαι ο τελευταίος κυβερνήτης του Discovery", είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στο Steve Lindsay και τα 6 μέλη του πληρώματος αλλά και στους 6 διεθνείς αστροναύτες που ζουν εντός του Διαστημικού Σταθμού και είχαν συγκεντρωθεί για την τηλεφωνική συνομιλία.

Ο Aμερικανός πρόεδρος είπε ακόμα ότι ταιριάζει πραγματικά στην ιστορία αυτού του σκάφους, να τερματίζει τη θητεία του με αυτή την κρίσιμη αποστολή.

Στην πραγματικότητα απομένουν δύο ακόμα πτήσεις των άλλων δύο διαστημικών λεωφορείων, μέσα στη χρονιά, ωσότου αποσυρθεί για πάντα ο στόλος των 3 διαστημικών λεωφορείων.

Η ΝΑΣΑ την Πέμπτη προσέθεσε μία ακόμα μέρα στο διαστημικό ταξίδι του Discovery, για να δώσει το χρόνο στο πλήρωμα του σκάφους, να ξεφορτώσει τις προμήθειες που μετέφερε στο ευρισκόμενο σε τροχιά, διαστημικό εργαστήριο.

Έτσι τώρα το Discovery πρόκειται να προσγειωθεί στο Ακρωτήριο Canaveral, στη Florida την Τετάρτη (09/03), μετά από αποστολή 15 ημερών στο Διάστημα.

Ανάμεσα στον εξοπλισμό που μεταφέρει το Ντισκάβερι είναι και ένα ανθρωποειδές ρομπότ, γνωστό ως Ρομποναύτης 2 (R2).

Ο Obama αφού αστειεύθηκε με το πλήρωμα ρωτώντας αν εκμεταλλεύθηκαν το ανθρωποειδές μηχάνημα βάζοντάς το να κάνει τις αγγαρείες στο σταθμό, τους προέτρεψε να το ξεπακετάρουν, λέγοντας πως " είναι αδικία για τον τύπο να έχει κάνει τόσο ταξίδι και να μην έχει βγεί από το πακέτο του

cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!