tromaktiko: RoboThespian : Ρομπότ για fame story

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

RoboThespian : Ρομπότ για fame story



Στη CeBIT 2011 μπορέσαμε να δούμε από κοντά ένα ρομπότ που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε συναντήσει.
Το RoboThespian είναι ειδική περίπτωση ρομπότ αφού όταν άλλα ρομπότ θα πολεμάνε για την κυριαρχία τους έναντι του ανθρώπινου είδους, αυτό θα απαγγέλλει Σαίξπηρ, θα τραγουδάει και θα μαγεύει στις θεατρικές σκηνές.

Σχεδιασμένο εξαρχής για ψυχαγωγία, το RoboThespian είναι αποτέλεσμα δουλειάς αρκετών μηχανικών και σχεδιαστών και πρέπει να αποτελεί παγκοσμίως το πρώτο ρομπότ ηθοποιός. Παράλληλα όμως αναλαμβάνει την ενημέρωση του κοινού ανάλογα με την εταιρεία που θα νοικιάσει τις«υπηρεσίες» του και ήδη έχει κάνει τη παρουσία του αισθητή σε χώρες όπως η Αμερική, Ισπανία, Κίνα, Ολλανδία και Πολωνία. Χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής μπορείτε να ελέγξετε το RoboThespian δημιουργώντας νέα "νούμερα" μέσα σε μερικά μόνο λεπτά. Το ρομπότ λέει ότι του πληκτρολογήσετε σε 20 διαφορετικές γλώσσες και κινείται όπως του υποδείξετε. Μπορεί ακόμα να αναγνωρίσει πρόσωπα με την ενσωματωμένη κάμερα που διαθέτει καθώς και την ομιλία.

Επιπλέον μπορείτε να το ελέγξετε από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, να μιλήσετε μέσω του RoboThespian χρησιμοποιώντας το Skype και να δείτε ότι βλέπει, αλλά και να συνδέσετε όσα ρομπότ θέλετε ώστε να δώσουν ολόκληρη παράσταση με άψογο συγχρονισμό. Για πιο καλλιτεχνικές καταστάσεις μπορεί να τραγουδήσει, να χορέψει και να πραγματοποιήσει ερμηνείες επί σκηνής προσθέτοντας εκφράσεις στην ερμηνεία του. Με τον αισθητήρα κίνησης που διαθέτει, μπορεί να ακολουθήσει κάθε κίνησή σας χρησιμοποιώντας τη σύνδεση του με το Microsoft Kinect για να «αντιλαμβάνεται» τον περίγυρο του.

Το RoboThespian μπορείτε να το δείτε επί το έργον στο παρακάτω βίντεο.


http://www.insomnia.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!