tromaktiko: Απόψεις - Σχόλια - Παρατηρήσεις και αλήθειες για το Πυροσβεστικό Σώμαsatom

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Απόψεις - Σχόλια - Παρατηρήσεις και αλήθειες για το Πυροσβεστικό Σώμαsatom



 Προς το φίλο στρατιωτικό ( http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_7948.html ):
1) "ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ μπλα μπλα μπλα ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?"...
Καταρχάς, δεν κάνεις τη δουλειά μου. Στις δασικές πυρκαγιές (που είναι ένα κομμάτι μόνο της δουλειάς μου) ο στρατός αναλαμβάνει κυρίως υποστηρικτικό ρόλο (υδροφόρες, μεταφορά προσωπικού κλπ) και πού και πού βγαίνει κανένα πεζοπόρο για τα μάτια. Αυτοί κυρίως είναι φαντάροι, που δεν τους θέλει κανένας μέσα στα πόδια του, γιατί τα παιδιά είναι άσχετοι, ανεκπαίδευτοι και χωρίς εξοπλισμό. Όπως με πορδές δεν βάφονται αυγά, έτσι και με αυτούς δεν σβήνονται φωτιές. Κάθε φορά που βλέπω μέσα στο χαλασμό άνθρωπο με πλαστικό κράνος, παγούρι και πετσέτα, δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω: να γελάσω, να ντραπώ ή να το βάλω στα πόδια μη μου τον φορτώσουν.

Το γιατί μην το ρωτάς εδώ. Κάνε μια αναφορά στους στρατηγούς σου και στους υπουργούς σου να στο πούνε.

2) "ΑΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ"

Είσαι άρχοντας. Με την τετράγωνη λογική που σε χαρακτηρίζει, σε 13 λέξεις συμπύκνωσες τις αιτίες των δασικών πυρκαγιών. Ο σχεδιασμος, η αξιοποίηση των κονδυλίων, η ευαισθητοποίηση του καθενός πολίτη ξεχωριστά, ο εξοπλισμός του Π.Σ. με οχήματα και μέσα, ο συντονισμός, η εξασφάλιση ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας του προσωπικού και όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται για να προληφθεί κατά το μέγιστο δυνατό μια μεγάλη δασική πυρκαγιά είναι δική μου δουλειά, που δεν θέλω να την κάνω ή δεν την κάνω καλά. Στην επόμενη φωτιά θα βγω προσωπικά στα κανάλια να αναλάβω τις ευθύνες μου και να απαλλάξω τους ταλαίπωρους νομάρχες, δημάρχους, βουλευτές, υπουργούς και πάσης φύσεως κυβερνώντες που τα ακούν αντί για μένα.

3) "ΕΣΥ ΚΛΑΙΓΕΣΕ ΕΝΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ"

Ναι, κλαίγομαι που με στέλνουν για 40ωρα στη φωτιά με αυτοκίνητο ως και 35ετίας και μου ζητάνε παπάδες. Καλά που έρχονται και οι σκληροί οι άντρες να βγάλουν τα κάστανα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!