tromaktiko: Τραπεζίτες της Wall στο «συμβούλιο σοφών» του Ρώσου προέδρου

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τραπεζίτες της Wall στο «συμβούλιο σοφών» του Ρώσου προέδρου



Τι κάνουν οι κορυφαίοι Αμερικανοί τραπεζίτες στη Μόσχα; Η προφανής απάντηση είναι business....
Με τη διαφορά ότι μιλάμε για business που αυτή τη φορά κάνουν για λογαριασμό όχι των δικών τους τραπεζών, αλλά της ρωσικής κυβέρνησης!
Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος θέλει να μετατρέψει τη Μόσχα στο νέο, παγκόσμιο οικονομικό κέντρο.

Και για να το επιτύχει χρειάζεται το know who ανθρώπων των αγορών, ανθρώπων έμπειρων, ανθρώπων που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας. Και ως τέτοιους αναγνωρίζει πρώτους από όλους τους Αμερικανούς τραπεζίτες, από τους οποίους ζήτησε ευθέως βοήθεια – έναντι αμοιβής φυσικά – σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ επίπεδο και όχι σε επίπεδο εταιρείας ή τράπεζας.

Συνέστησε δηλαδή ένα «συμβούλιο Σοφών», που απαρτίζουν οι κύριοι Τζέιμι Ντίμον, Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Βίκραμ Πάντιτ, Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup και Λόιντ Μπλανκφέιν της Goldman Sachs. Μαζί με τα «μεγάλα κεφάλια της Wall Street» στο άτυπο αυτό Διευθυντήριο της «νέας» ρωσικής οικονομίας θα μετέχουν και οι επικεφαλής των εταιρειών συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG, PricewaterhouseCoopers και Ernst & Young κύριοι Τίμοθι Φλιν, Ντένις Νάλι και Τζέιμς Τέρλεϊ αντιστοίχως.

Συνολικά στην επιτροπή αυτή θα μετέχουν 27 «σοφοί» εκ των οποίων 8 Αμερικανοί και Βρετανοί κι ένας Γερμανός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.

Στόχος του Ρώσου προέδρου είναι να μετατρέψει την ρωσική πρωτεύουσα σε ανερχόμενη δύναμη της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής, σε ένα νέο, διεθνές οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο. Ως τέτοια η Μόσχα δεν τα πολυκαταφέρνει τα τελευταία χρόνια αφού στο σχετικό δείκτη που καταρτίζεται ετησίως (Global Financial Centres Index) πέρυσι κατετάγη 68η στις 75 πρωτεύουσες που βαθμολογούνται ...

protothema.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!