tromaktiko: Στο σινεμά η ιστορία του ιδρυτή του WikiLeaks;

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Στο σινεμά η ιστορία του ιδρυτή του WikiLeaks;



Media_httpstaticdoldi_tjdig
Η ιστορία του Τζούλιαν Ασάνζ δεν αποκλείεται σύντομα να φτάσει στη μεγάλη οθόνη, μιας και το στούντιο Dreamworks του Στίβεν Σπίλμπεργκ αγόρασε τα δικαιώματα ενός βιβλίου για τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, το οποίο γράφτηκε από δύο...



 δημοσιογράφους της εφημερίδας Guardian.
Την είδηση δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα, η οποία στα τέλη του περασμένου χρόνου έδωσε στη δημοσιότητα αμερικανικά εμπιστευτικά τηλεγραφήματα που της παρείχε το WikiLeaks.

Μάλιστα ο αρχισυντάκτης της Guardian προχωρά και σε προτάσεις, σχετικά με το ύφος της ταινίας που θα μπορούσε να γυριστεί, λέγοντας ότι θα ήταν καλό να δανειστεί ιδέες από την ιστορία των Γούντγουορντ και Μπερνστάιν (των δημοσιογράφων που προέβησαν στην αποκάλυψη του Watergate), από τον Σουηδό συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Στίγκ Λάρσον και από την σειρά με ήρωα τον Τζέισον Μπούρν, τον οποίο έχει ερμηνεύσει ο Ματ Ντέιμον.

Προτείνει μάλιστα για τον ρόλο του δημοσιογράφου Ντέιβιντ Λάι τον Χαβιέρ Μπαρδέμ, λέγοντας ότι οι δύο άνδρες μοιάζουν πάρα πολύ, ενώ θεωρεί καλό υπόδειγμα το Social Network του Ντέιβιντ Φίντσερ για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ (ιδρυτή του Facebook).

«Προσθέστε σε αυτό στιγμές απόλυτης φάρσας, και τον Τζούλιαν Ασάνζ, έναν συναρπαστικό χαρακτήρα που ξεπερνά οτιδήποτε θα μπορούσε να εφεύρει ένα σεναριογράφος του Χόλιγουντ» αναφέρει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας.

Το ερώτημα που τίθεται, τώρα, είναι ποιος θα μπορούσε να ερμηνεύσει τον Τζ.Ασάνζ, μιας και θα μπορούσε να είναι ένας ρόλος για... Όσκαρ.

Το βιβλίο των δημοσιογράφων της Guardian Ντέιβιντ Λάι και Λιούκ Χάρντινγκ με τίτλο «Wikileaks: Inside Julian Assange’s war on secrecy» αφηγείται με κριτικό μάτι τη ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ασάνζ και της εφημερίδας ενόψει της δημοσίευσης των διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Οι σχέσεις μεταξύ του Guardian και του Ασάνζ εντάθηκαν μετά τη δημοσίευση του βιβλίου.

Ο Τζ.Ασάνζ υπόκειται προς το παρόν σε ένταλμα έκδοσης στη Σουηδία για μια υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης. Άσκησε έφεση στην απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου που επέτρεψε την έκδοσή του



irenepan.posterous.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!