tromaktiko: Νεό ξεκίνημα για την WIND - Εκπλήξεις στο νέο Δ.Σ. και επενδύσεις 300 εκ. ευρώ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Νεό ξεκίνημα για την WIND - Εκπλήξεις στο νέο Δ.Σ. και επενδύσεις 300 εκ. ευρώ



Καθαρή από δάνεια και υποχρεώσεις και έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα δηλώνει πλέον η Wind. Όπως υποστήριξαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι επικεφαλής της εταιρίας, η Wind έχοντας απαλλαγεί από τα βάρη του χρέους και των υποχρεώσεων, προχωρά στον...
εκσυγχρονισμό του δικτύου της, υποσχόμενη επενδύσεις σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, στις οποίες και θα στηρίξει την ανάπτυξή της, λόγω της καλπάζουσας και διευρυνόμενης χρήσης των smart phones και των σύγχρονων «ταμπλετών»...

Τα τελευταία δύο χρόνια η αγορά των τηλεπικοινωνιών έχει ραγδαία πτώση εσόδων, η οποία σε επίπεδα EBITDA έφτασε το 40%, ενώ ήδη το πρώτο δίμηνο του 2011 έχει φέρει ύφεση της τάξης του 20%. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, κ. Ν. Ζαρκαλής επικαλέστηκε την αυξημένη φορολογία, τον έντονο ανταγωνισμό και την οικονομική κρίση για να ερμηνεύσει το φαινόμενο.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας σημείωσε ότι το πρόγραμμα αναδιάρθωσης της Wind οδήγησε στην πλήρη απαλλαγή της από χρέη και βάρη και όχι μόνο μηδένισε τον δανεισμό, αλλά έφερε επενδυτικές «ενισχύσεις» της τάξεως των 420 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ζαρκαλής τόνισε ότι η εταιρία βρίσκεται πλέον σε προνομιακή θέση, καθώς και κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά της στην αγορά και εξακολουθεί να παίρνει το 25-30% των νέων συνδέσεων κάθε τρίμηνο. Επίσης, εξήγησε ότι η αναδιάρθωση της Wind συνεχίζεται με στόχο την μείωση του κόστους και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της και δήλωσε την βεβαιότητά του ότι η εταιρία θα πάρει τη «ρεβάνς», όταν η ελληνική οικονομία ανακάμψει.

Ο πρόεδρος της μητρικής εταιρίας της Wind, Largo Ltd, κ. Αντόνιο Βιάνα - Μπαπτίστα τόνισε ότι τα 420 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι νέοι μέτοχοι της επιχείρησης αποτελούν τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε στην Ελλάδα από την αρχή της κρίσης, επισημαίνοντας ότι η μοίρα της θα λειτουργήσει ως «οδηγός» για όλες τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας.

Επίσης, σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι οι καταναλωτές να αντιληφθούν τις εν λόγω αλλαγές στην Wind και εξήγησε ότι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας αποτελεί ευκαιρία για την εταιρία να ανεβάσει τα έσοδά της. Και αυτό διότι το μέλλον του κλάδου αποτελεί πλέον η ανάπτυξη υπηρεσιών για τα smart phone και τις «ταμπλέτες», εξέλιξη που οδηγεί στην δημιουργία νέων δικτύων και υπηρεσιών για την εταιρία.

Οι επιτελείς της Wind απέκλεισαν το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων, σημείωσαν ότι δεν θα διεκδικήσουν επιπλέον φάσμα στα 900 GSM, χαρακτήρισαν αδικία της ανανέωση των αδειών της κινητής μέσω πλειστηριασμού και διευκρίνισαν ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στα εργασιακά τους δεδομένα.

Νέα μέλη στο Δ.Σ. της Largo
Ο κ. Βιάνα - Μπαπτίστα παρουσίασε τα τρία νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Largo. Αυτά είναι:

- Ο κ. Άνθ. Θωμόπουλος (αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος)

- Ο κ. Λ. Κόμης (σύμβουλος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca Cola Ελλάδος, Πρόεδρος της IDEAL SA,  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Frigoglass SA)

- Ο Γ. Πετρίδης (Αντιπρόεδρος της Campofrio γκρούπ εταιρειών τροφίμων στην Ισπανία και πρώην προέδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευρώπης της Pepsico)

Η σύσταση του συμβουλίου της Largo Limited διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

Προέδρος: Antonio Viana-Baptista
Μέλη : Νάσος Ζαρκαλής
Jon Weber
Roy Campbell
Bruno Ducharme
Γιάννης Πετρίδης
Λουκάς Kόμης
Άνθιμος Θωμόπουλος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!