tromaktiko: 240.000 ευρώ από τον ΟΤΕ στο δήμο Ηρακλείου - Ανοίγει ο δρόμος για διεκδίκηση τελών κι από άλλους δήμους

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

240.000 ευρώ από τον ΟΤΕ στο δήμο Ηρακλείου - Ανοίγει ο δρόμος για διεκδίκηση τελών κι από άλλους δήμους



Την πρώτη ... δόση από τα χρεωστούμενα από τον ΟΤΕ πήρε σήμερα ο δήμος Ηρακλείου, κι έπεται ...
συνέχεια!
Από το 2008 ο δήμος είχε ξεκινήσει διαδικασία συγκέντρωσης και βεβαίωσης των οφειλών του ΟΤΕ και της ΔΕΗ για τους εγκατεστημένους στύλους, θαλάμους και υποσταθμούς στους κοινόχρηστους χώρους.

Τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για τον ΟΤΕ ανέρχονταν στο ποσό των 190.000 ευρώ και της ΔΕΗ στις 380.000 ευρώ.
Ο δήμος είχε κοινοποιήσει στους κοινωφελείς οργανισμούς τις οφειλές τους, κι εκείνοι με τη σειρά τους υπέβαλαν ενστάσεις.

Ο ΟΤΕ ωστόσο πλήρωσε σήμερα το 40% της οφειλής, που προσαυξημένο πλέον αντιστοιχεί σε 240.000 ευρώ. Η καταβολή του ποσού αυτού είναι υποχρεωτική προκειμένου ο οργανισμός να έχει το δικαίωμα υποβολής, κατόπιν, ένστασης κατά της απόφασης.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία πρώτη δικαίωση για το δήμο, για την οποία μάλιστα έγινε σχετική αναφορά στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ.

Η ΚΕΔΚΕ μάλιστα δηλώνει "παρούσα" στους δικαστικούς αγώνες του δήμου Ηρακλείου, που έπονται, τόσο με τον ΟΤΕ όσο και με τη ΔΕΗ, της οποίας μάλιστα τη φορολογική ενημερότητα σκοπεύει να "μπλοκάρει" ο δήμος προκειμένου να διεκδικήσει την είσπραξη των οφειλών.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Η απόφαση για τη χρέωση τελών για τη χρήση εδάφους και υπεδάφους ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου στις 26 Φεβρουαρίου του 2008.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση "Οι χρήστες όπως είναι η Δ.Ε.Η. Α.Ε., ο Ο.Τ.Ε. Α.Ε., οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι βενζινοπώλες κ.λπ. έχουν τη δυνατότητα με την εγκατάσταση καλωδίων, σωληνώσεων, οπτικών ινών, δεξαμενών καυσίμων κ.λπ. να αποκομίζουν και να καρπούνται ειδική ωφέλεια από τον περιορισμό υπέρ αυτών, του παραχωρούμενου ή ήδη χρησιμοποιούμενου κοινόχρηστου χώρου του υπεδάφους ή εδάφους.
Με δεδομένη την ωφέλεια που αποκομίζουν οι χρήστες και που έχει μόνιμο χαρακτήρα, δημιουργείται αντίστοιχη επιβάρυνση του Δήμου.
Ο Δήμος επιβαρύνεται με δαπάνες για τη συντήρηση των οδοστρωμάτων και των πεζοδρομίων λόγω χρήσης του υπεδάφους.

Ειδικότερα για την εκτέλεση των ως άνω εργασιών επιβαρύνεται με τις δαπάνες των εργατικών ημερομισθίων, του ασφαλτικού σκυροδέματος, των πλακών των πεζοδρομίων καθώς και με δαπάνες τεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού".

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα
Α. Τον καθορισμό της τιμής των 50 ευρώ ετησίως ανά κυβικό μέτρο για χρήση υπεδάφους κατά την υπογειοποίηση καλωδίων, των κοινοφελών επιχειρήσεων και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Β. Την επιβολή τέλους χρήσης κοινοχρήστου χώρου για τοποθέτηση από κοινοφελείς επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδιώτες τηλεφωνικών θαλάμων, ΚΑΦΑΟ, ΑΤΜ Τραπεζών, στύλων κ.λπ. σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης, αλλά και στους εκτός σχεδίου, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Ορίζει το τέλος ως εξής:
1. Το ποσό των 300 € ανά τ.μ. για κάθε τηλεφωνικό θάλαμο ετησίως.
2. Το ποσό των 300 € ανά τ.μ. για κάθε ΚΑΦΑΟ ετησίως.
3. Το ποσό των 3.000,00 € για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ενός τ.μ. το χρόνο από αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) Τραπεζών για συναλλαγές του κοινού.
4. Το ποσό των 30 € για κάθε στύλο ετησίως.

Γ. Τον καθορισμό της τιμής των 70 Ευρώ ετησίως ανά κυβικό μέτρο- ανεξάρτητα από τη διάρκεια χρήσης - για τη χρήση υπεδάφους από δεξαμενές υγρών καυσίμων των πρατηρίων, σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.



http://www.cretalive.gr/new/31645/crete/230.000_euro_apo_ton_OTE..._ki_epetai_sunecheia
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!