tromaktiko: Ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων είναι η δραστική μείωση της φορολογίας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων είναι η δραστική μείωση της φορολογίας



Κάθε άλλο παρά επαρκές χαρακτηρίζει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα το επίπεδο ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των ασθενών στα νοσοκομεία...
μετά από την διενέργεια ελέγχων που έκανε σε δέκα ιδρύματα, δημόσια αλλά και ιδιωτικά.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στα δημόσια νοσοκομεία, κυρίως λόγω έλλειψης οργάνωσης και διαδικασιών παρά λόγω τεχνικών ελλείψεων. «Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ανύπαρκτες ή ανεπαρκείς πολιτικές και σχέδια ασφάλειας, οι ελλείψεις κατά τη διαχείριση των πληροφοριακών αγαθών, των χρηστών των πληροφοριακών συστημάτων, του φυσικού αρχείου ιατρικών φακέλων» αναφέρεται στο πόρισμα. Μάλιστα, σημειώνεται ότι αν και τα περισσότερα πληροφοριακά συστήματα των νοσοκομείων που ελέγχθησαν διαθέτουν δυνατότητες ασφαλείας, αυτές δεν έχουν ενεργοποιηθεί επαρκώς.

Οι έλεγχοι της Αρχής επικεντρώθηκαν στη χρήση ηλεκτρονικών δικτύων και επικοινωνιών για τη διαχείριση των δεδομένων υγείας των ασθενών, στη λειτουργία των ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων των ασθενών, καθώς και στην εξασφάλιση του απορρήτου και της ασφάλειας της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος ελέγχων στα ίδια νοσοκομεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι υπεύθυνοι συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις που έγιναν, ενώ την ίδια ώρα οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!