tromaktiko: 441 ΑΒΥΥ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

441 ΑΒΥΥ



Το στρατόπεδο στην Πειραιως που οι στρατιώτες δεν κοιμούνται ποτε.... Αποτελειται σχεδον αποκλειστικα απο στρατιωτες μειωμενης θητειας απο 11 μεχρι 20 στον αριθμο. Ολοι εχουν ποστο αλλα και ολοι ανεξαιρετως κανουν υπηρεσιες. Καθε γραφειο αξιωματικου εχει και ενα τουλαχιστον βοηθο-στρατιωτη ο οποιος κανει τη δουλεια του. Ακομα και την επικοινωνια αναμεσα σε στρατοπεδα με το συστημα πυρσεια το εχει αναλαβει στρατιωτης, ο οποιος ειναι σε θεση πλεον να γνωριζει πολλα στρατιωτικα απορρητα. Οι υπηρεσιες απο μονες τους ειναι εξουθενωτικες και σε συνδιασμο με τα ποστα καθιστουν τον ελευθερο χρονο ανυπαρκτο. Οι σκοπιες ειναι 3ωρες, το περιπολο ειναι 2 νουμερα 3ωρα, δηλαδη η υπηρεσια εκτελειται απο τα ιδια ατομα καθε 3 ωρες!!! Σε περιοδο βαριας εμπλοκης (γιατι το στρατοπεδο βρισκεται σε μονιμη εμπλοκη) εχει τυχει περιπολο να το κανει ενα ατομο και ΑΟΠΛΟΣ, οπως επισης αοπλος εχει κανει και ΣΚΟΠΙΑ!!!!. Θαλαμοφυλακες ειναι επισης 2 ατομα την ημερα οι οποιοι εκτελουν την υπηρεσια τους καθε 3μιση ωρες (12ωρη υπηρεσια). Για να μιλησουμε και για τα ποστα: Οι ΑΜ εναλασσονται στην πυλη αναμεσα στις σκοπιες τους με διαστημα αναπαυσης μεταξυ σκοπιας- ποστου μιση ωρα. Ο μαγειρας ειναι απο τη σκοπια στα μαγειρια και αντιστροφα, ειναι ενας και για να παρει αδεια χριζονται αλλοι μαγειρες με το ζορι. Εννοειται οτι δεν υπαρχει υπηρεσια μαγειριων, αφου σε τετοια περιπτωση δε θα υπηρχαν καθολου εξοδουχοι. Το αποτελεσμα ειναι ο μαγειρας να κανει ολη τη λαντζα και την καθαριοτητα της κουζινας μονος του. Ο καψιμητζης ειναι ο μοναδικος ευνοημενος απο τα ποστα καθως υπαρχουν ωρες μειωμενης δουλειας και μπορει να κοιμαται ανετα πανω στην τοστιερα. Τωρα για τους υπολοιπους μοιραζονται σε γραφεια και εκτελουν τις δουλειες των ανωτερων, οι οποιοι βρισκουν χρονο να μιλησουν για τις δυσκολιες της δουλειας τους και τη μειωση του μισθου τους.
Με λιγα λογια, μετα την πρωινη αναφορα οταν ολοι μοιραζονται στα ποστα και τις υπηρεσιες μενουν 1-2 ατομα ελευθερα που αναλαμβανουν τις αγγαριες της μοναδας.
Αποτελεσμα των παραπανω ειναι οι στρατιωτες να βγαινουν μια φορα την εβδομαδα (αν ειναι τυχεροι και η μοναδα ειναι πληρης). Φοιτητικες αδειες εννοειται οτι δεν υπαρχουν, τιμητικες και αγραφες ειναι αγνωστες στο διοικητη, τωρα για τις κανονικες... οποτε θελει ο διοικητης θα τις δωσει... Το ποτε θα τις αιτηθει καποιος απλα δεν εχει σημασια...

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!