tromaktiko: Ευθύνες στον...συνταξιούχο προϊστάμενο για τις 500.000 ευρώ!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ευθύνες στον...συνταξιούχο προϊστάμενο για τις 500.000 ευρώ!



Ολοκληρώθηκε από τον ΟΛΗ η έρευνα για τους χαμένους λογαριασμούς της παραλιακής- Αρχίζει νέος γύρος μετά τις καταγγελίες της κ.Σαχινίδου.

Στον πρώην προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών επιρρίπτει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου τις ευθύνες για την απώλεια των περιβόητων λογαριασμών για το έργο της παραλιακής και τα… 535.000 που ζημιώθηκε ο Οργανισμός εξαιτίας της δικαστικής απόφασης που πέτυχε ο εργολάβος.
Ωστόσο, το πρώην στέλεχος του ΟΛΗ με το να προλάβει να βγει στη σύνταξη-αφού οι διαδικασίες δεν κινήθηκαν και τόσο γρήγορα-δεν θα έχει καμία πειθαρχική ή άλλη επίπτωση και το μόνο που μπορεί να κάνει ο οργανισμός είναι να συγκροτήσει μια … τριμελή επιτροπή η οποία θα αποτιμήσει τη ζημιά και θα…κυνηγήσει στη συνέχεια τον τέως προϊστάμενο δικαστικώς απαιτώντας… αποζημίωση!
Αντίθετα με τον προϊστάμενο, η διοίκηση του ΟΛΗ μετά από δύο πολύωρες συνεδριάσεις κατέληξε ότι δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για τις δύο επιβλέπουσες: την κ.Σαχινίδου που έχει κάνει ακόμη σοβαρότερες καταγγελίες, αλλά και την συμβασιούχο κ.Σταματάκη- και οι δύο επίσης δεν εργάζονται για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου…
Η χθεσινή 5ωρη συνεδρίαση ήταν συνέχεια των όσων έγιναν την περασμένη Δευτέρα και τα μέλη της διοίκησης βασανίστηκαν, αφού έπρεπε να ενεργήσουν ως οιωνεί δικαστήριο και να πάρουν απόφαση. Μάλιστα είχαν καλέσει και το νομικό σύμβουλο του οργανισμού, συνέδραμε και ο πρόεδρος του οργανισμού κ.Τσικνάκης που είναι νομικός, ενώ παρών ήταν και ο δικηγόρος του πρώην προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΛΗ που στην ουσία είπε ότι “δεν μπορείτε να κάνετε κάτι εναντίον του πελάτη μου” προφανώς επειδή δεν έχει πλέον την υπαλληλική ιδιότητα.
‘‘Εμείς για μεν τις δύο επιβλέπουσες συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία για την υπόθεση της απώλειας των λογαριασμών, δηλαδή το πόρισμα της ΕΔΕ, τα απολογητικά τους υπομνήματα, τις εξηγήσεις που έδωσαν κατ’αντιπαράσταση κρίναμε ότι δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία. Για τον πρώην προϊστάμενο εξ’ αντικειμένου και επειδή είχε παραλάβει τους φακέλους και τους είχε χρεώσει, ως εκ της θέσεώς του, κρίναμε ότι έχει ευθύνη‘‘ είπε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του οργανισμού κ.Τσικνάκης.
Και επεσήμανε ότι ναι μεν δεν μπορεί να του επιβληθεί ποινή, αλλά ο οργανισμός επιφυλάσσεται για να διεκδικήσει μέρος της ζημιάς που υπέστη.
Η διαδικασία προβλέπει την συγκρότηση μιας επιτροπής από τρία στελέχη του οργανισμού η οποία θα ερευνήσει και θα αποτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς του ΟΛΗ.
Με τη χθεσινοβραδινή απόφαση της διοίκησης του ΟΛΗ έκλεισε (;) η υπόθεση των χαμένων λογαριασμών του έργου της παραλιακής και ξεκινούν νέες έρευνες μετά τις καταγγελίες που έκανε η κ.Σαχινίδου, η οποία και χθες ήταν παρούσα στη συνεδρίαση.
Η κ. Σαχινίδου στην 34ων σελίδων απολογία της έκανε σοβαρές καταγγελίες για κακοτεχνίες, για καταπάτηση της χερσαίας ζώνης αλλά και για το “δεν υπάρχουν καν οι απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές για το έργο”, που αφορούσαν τις εγγυητικές κρατήσεων-εκείνες δηλαδή που δίνει ο εργολάβος για να πληρωθεί και αντιστοιχούν στο 5% του ποσού που θα πάρει.
Οι καταγγελίες αυτές αποδείχθηκαν σωστές από την πρώτη έρευνα που έκανε η διοίκηση του ΟΛΗ, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις δεν βρέθηκαν πρωτότυπα, αλλά…φωτοτυπίες των εγγυητικών και κανένας δεν ξέρει τι απέγιναν!
Ο κ. Μπρας, διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, είπε ότι εκ των πραγμάτων είναι πολύ σοβαρά όλα αυτά και θα ελεγχθούν, ενώ θα γίνει νέα ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου που θα κληθεί να αποφασίσει.
“Στους λογαριασμούς έπρεπε να είναι τα πρωτότυπα των εγγυητικών”, τόνισε ο κ. Μπρας, που έχει ζητήσει από το Ταμείο των μηχανικών αναλυτικά στοιχεία για το πότε εκδόθηκαν και πότε επιστράφηκαν. Μάλιστα ο κ. Μπρας ανέφερε ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η έρευνα αυτή θα επεκταθεί σε όλα τα έργα και όλες τις εγγυητικές επιστολές.




http://www.cretalive.gr/new/31350/crete/Euthunes_ston...suntaxioucho_proistameno_gia_tis_500.000_euro
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!