tromaktiko: Συκωταρίτσα με σπανάκι και ανοιξιάτικα μυρωδικά

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Συκωταρίτσα με σπανάκι και ανοιξιάτικα μυρωδικά



Ένας γρήγορος και πεντανόστιμος μεζές για το βράδυ της Ανάστασης ή το τραπέζι του Πάσχα.
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τη ροδίζουμε για 6΄-7΄. Τότε προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια...


 ψιλοκομμένα και τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 3΄-4΄. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σκεπάζουμε να βράσει με τα υγρά του για 15΄ και να μείνει μόνο με το λάδι του. Τέλος, στύβουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά

argiro.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!