tromaktiko: Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κυδώνι γλυκό του κουταλιού



Το πιο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού! Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε....
 μπαστουνάκια.
2. Βάζουμε τα κυδώνια σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄.
3. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.

4. Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού, τ’ αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 50 λεπτά

argiro.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!