tromaktiko: Σχετικά με: Μέτρα κατά της λαθροθηρίας στη Ζάκυνθο

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Σχετικά με: Μέτρα κατά της λαθροθηρίας στη Ζάκυνθο



Θέλοντας να λύσω τις απορίες του φίλου αναγνώστη,  του κάνω γνωστό λοιπόν πως οι ιδιωτικοί θηροφύλακες δεν είναι σεκιούριτι όπως λέει αλλά είναι πλέον ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_8402.html) Μάλιστα. Ανακριτικοί υπάλληλοι . Και με τη βούλα παρακαλώ. Μετά από μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που κατά πλειοψηφία λέει πως δεν είναι ανακριτικοί υπάλληλοι, και δύο τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις από τον Άρειο Πάγο που έλεγαν πάλι πως δεν είναι ανακριτικοί υπάλληλοι, ήρθε και άλλη γνωμοδότηση, η τρίτη η φαρμακερή, που λέει ότι είναι. (Πού θα πήγαινε, κάποια στιγμή θα το πετύχαιναν). Οπότε η νομιμότητά τους δεν αμφισβητείται από κανέναν. Μέχρι την στιγμή υποθέτω που κάποιος με αφορμή μια καταδίκη για απείθεια ας πούμε, προσφύγει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, οπότε και θα εξεταστεί το θέμα σε βάθος.

Ξέρεις όμως φίλε μου με τι κόπο και σε πόσα χρόνια κατάφεραν οι κυνηγετικές οργανώσεις να περάσουν όλο αυτό; Ούτε μπορείς να φανταστείς. Ξέρεις πόσοι πολιτικοί, βουλευτές και υπουργοί γλείφτηκαν, και μέτρησαν πόσα σταυρουδάκια θα κερδίσουν από τους κυνηγούς; Γιατί οι διοικούντες των κυνηγών παίζουν καλά το παιχνίδι τους. Εκπροσωπούν, λένε, 230.000 κυνηγούς. Δεν λένε βέβαια το σωστό, γιατί το σωστό είναι ότι ΕΧΟΥΝ 230.000 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ. Δηλ εκδίδουν άδεια κυνηγιού από τους συνεργαζόμενους συλλόγους, γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Έχουν καταφέρει και τους έχουν μαντρώσει (πάντα με τη βοήθεια πολιτικών).

Αν κάποιος θέλει να βγάλει άδεια κυνηγιού μόνος του, χωρίς τη μεσολάβηση των κυνηγετικών οργανώσεων, πρέπει να ασφαλιστεί σε κάποια ασφαλιστική εταιρία μόνος του (οπότε καταλαβαίνεις πόσο θα κοστίσει). Αλλά κι αν μαζευτούν πολλοί κυνηγοί και ζητήσουν από μια εταιρία ένα ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο με μικρότερο κόστος, θα πρέπει ο καθένας μόνος του να πάει στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταθέσει το παράβολο, να πάει και να ξαναπάει στο Δασαρχείο της περιοχής του μέχρι να εγκριθεί η άδειά του. Κι αυτό γιατί ενώ μπορείς να κάνεις τα πάντα με μια εξουσιοδότηση, άδεια κυνηγιού δεν μπορείς να βγάλεις. Υπάρχει υπουργική απόφαση που το απαγορεύει. Όπως επίσης δεν θα του στοιχίσει λιγότερα γιατί τις εισφορές που θα πλήρωνε αν έβγαζε την άδειά του μέσω του συλλόγου (περίπου 70 ευρώ), αν τη βγάλει απευθείας από το Δασαρχείο πάλι τις πληρώνει, με υπουργική απόφαση πάντα, μόνο που τώρα πηγαίνουν στο Δημόσιο. Οπότε πάει στο σύλλογο για να γλυτώνει την ταλαιπωρία. Κατά συνέπεια όλους αυτούς δεν τους ενδιαφέρει τι κάνουν στους συλλόγους. Ούτε στις εκλογές πηγαίνουν, ούτε στις γενικές συνελεύσεις. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Ρίξε μια ματιά στα κυνηγετικά περιοδικά και sites και θα διαπιστώσεις ότι π.χ. στην Γ. Συνέλευση ενός συλλόγου με 1000 μέλη δεν πηγαίνουν πάνω από 50. Για τέτοια εκπροσώπηση μιλάμε!!!!!

Αλλά τους πολιτικούς δεν τους ενδιαφέρουν αυτά. Και ένα σταυρουδάκι γι’ αυτούς όφελος είναι. Με αποκορύφωμα τον κ. Χατζηγάκη. Και εδώ θα σου απαντήσω για το πώς εποπτεύονται. Κλήθηκε να εκδώσει μια υπουργική απόφαση που θα καθορίζει θέματα πρόσληψης των θηροφυλάκων, των προσόντων τους, την αναγνώρισή τους, την απόλυσή τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Ανεπηρέαστα!!!!!! ο κ . υπουργός καθόρισε όλα τα παραπάνω πλήν του τρόπου λειτουργίας, δηλ από πού θα παίρνουν εντολές, και που θα αναφέρονται σαν ανακριτικοί υπάλληλοι που είναι. Αυτός είναι ξεκάθαρος από τον τρόπο απόλυσης, που λέει πως οι θηροφύλακες απολύονται με βάση το εργατικό δίκαιο και τον Αστικό Κώδικα. Δηλαδή τους απολύουν οι κυνηγοί. Εξυπακούεται πως για να μην απολυθούν πρέπει να είναι πειθήνια όργανά τους και να κάνουν ότι τους λένε. Πιστεύω να κατάλαβες φίλε μου από ποιούς εποπτεύονται.

Στο άλλο ερώτημά σου, γιατί δεν νομοθετούν έτσι ώστε τις αρμοδιότητες που έχει η Αστυνομία να τις έχουν και ιδιώτες σεκιούριτι, η απάντηση είναι εύκολη. Αν οργανωθούν οι εργοδότες των σεκιούριτι, εκβιάσουν λίγο λέγοντας για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, τάξουν ψήφους από τους υπαλλήλους τους, και το παίξουν και λίγο <προστάτες των πολιτών>, με το ίδιο μοτίβο που οι κυνηγετικές οργανώσεις το παίζουν <προστάτες του περιβάλλοντος>, με τους σταυροθήρες πολιτικούς που έχουμε σίγουρα θα το πετύχουν.

Πιστεύω φίλε μου να σου έλυσα τις απορίες.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!