που ταξίδεψε ως τις Βρυξέλλες και κρίθηκε ανεπαρκές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν επιστρέφει το εν λόγω νομοσχέδιο στην χώρα μας για επιπλέον επεξεργασία, κρίνοντας ότι αφενός δεν προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση, αφετέρου εξασφαλίζει προνομιακή σχέση στον ΟΠΑΠ. Την ίδια ώρα, μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι με συνέντευξή του χθες στην εφημερίδα 'Τα Νέα', ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης του 34% του ΟΠΑΠ αν είναι προς το «συμφέρον της πολιτικής ηγεσίας», τονίζοντας πάντως πως «με τον υπουργό Οικονομικών έχουμε συμφωνήσει ότι αν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προσφέρει ο ΟΠΑΠ στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονομία, τότε πρέπει να τους αξιοποιήσουμε».
Κατόπιν τούτου, αναβάλλεται η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, που προγραμματιζόταν για αυτή την εβδομάδα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να επανασχεδιάσει τους όρους και τις διατάξεις του. Το οξύμωρο είναι πως έπρεπε αυτό να το ζητήσει η Κομισιόν, την ώρα που οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -για άλλους λόγους βεβαίως- είχαν από νωρίς κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι υπήρχε περίπτωση το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να μην ψηφιστεί, πράγμα που θα προκαλούσε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Πολλοί βουλευτές μάλιστα, μεταξύ των οποίων η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, ο Παντελής Οικονόμου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχαν ήδη δηλώσει ότι θα το καταψήφιζαν, ενώ άλλοι φρόντιζαν απλά να διαμηνύσουν 'αρμοδίως' τη δυσαρέσκειά τους για το περιεχόμενό του.
Από την μία λοιπόν η απαίτηση των Βρυξελλών για τις απαιτούμενες 'διορθώσεις' και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και από την άλλη οι πιέσεις των βουλευτών για αλλαγές προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθιστούν πλέον το εγχείρημα σχεδόν ακατόρθωτο, πιέζοντας το υπουργείο Οικονομικών να 'βάλει τα δυνατά' του και τους επικεφαλής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να επιδοθούν για άλλη μια φορά στην τέχνη του 'μασάζ'. Δεδομένου δε, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να προκηρύξει εκλογές σε περίπτωση καταψήφισης νομοσχεδίου από κυβερνητικούς βουλευτές, ή απώλειας επιπλέον τριών βουλευτών, πράγμα που θα άφηνε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με 153, ο γρίφος δυσκολεύει και το ενδεχόμενο να 'τιναχθούν όλα στον αέρα' για την κυβέρνηση από εκεί που δεν το περιμένει, επιστρέφει.
http://www.iefimerida.gr/