Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
400γρ. έτοιμη ζύμη για γλυκές τάρτες
3 φρέσκα αχλάδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
300ml κρέμα γάλακτος
200γρ καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
30γρ ανάλατο βούτυρο
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα (πάχους περίπου 1cm) σε αλευρωμένη επιφάνια. Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι με χαμηλά τοιχώματα. Τσιμπάμε την ζύμη περιμετρικά με τα δάκτυλα μας για να σχηματιστεί ένα ωραίο χείλος λίγο ανασηκωμένο από την υπόλοιπη ζύμη έτσι ώστε όταν ψηθεί να μην είναι επίπεδη η ζύμη.
Αφαιρούμε τα σπόρια αλλά και τον πυρήνα από τα αχλάδια και κόβουμε το κάθε τέταρτο αχλαδιού σε τρείς φέτες. Πασπαλίζουμε με την μισή ζάχαρη τις φέτες αχλαδιού και αφήνουμε να σταθούν ένα λεπτό πριν τις αραδιάσουμε πάνω στην ζύμη. Ψήνουμε την ζύμη με τα αχλάδια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάσει και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό και σπάζουμε μέσα την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αδειάζουμε την σοκολάτα στο κέντρο της ψημένης ζύμης και προσέχουμε να μην μας χυθεί εκτός της ζύμης. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο η σοκολάτα, πριν τοποθετήσουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Λίγο πριν σερβίρουμε την ταρτα σοκολατας την αφαιρούμε από το ψυγείο και κόβουμε σε ατομικές μερίδες.
Απολαύστε!