tromaktiko: Κύπρος: Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο Χριστόφια και τα πολιτικά κόμματα για το θάνατο του Α. Κλεάνθους

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κύπρος: Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο Χριστόφια και τα πολιτικά κόμματα για το θάνατο του Α. Κλεάνθους



Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφιας και η κυβέρνηση εξέφρασαν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στη σύζυγο, το παιδί του και τους λοιπούς συγγενείς του Ακη Κλεάνθους, για τον αδόκητο θάνατό του, αναφέρεται σε σχετική επίσημη ανακοίνωση.
Επίσης εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους και στο Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ο Ακης Κλεάνθους ήταν εξέχον και μάχιμο στέλεχος και υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και του διαβίβασε τα συλλυπητήρια του.

"Ο Ακης Κλεάνθους ήταν ένας νέος πολιτικός, που τύγχανε της καθολικής εκτίμησης, για τη σοβαρότητα, το ήθος του, το συγκροτημένο πολιτικό του λόγο και για όσα πρόσφερε στα κοινά, από διάφορες επάλξεις, με αποκορύφωμα την προσφορά του από το αξίωμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου", αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.
Η κηδεία του Ακη Κλεάνθους θα γίνει δημοσία δαπάνη.
Το ΔΗΚΟ, σε ανακοίνωση αναφέρει ότι το θλιβερό γεγονός του αιφνίδιου θανάτου του Άκη Κλεάνθους προκάλεσε συγκλονισμό, βαθειά θλίψη και οδύνη στον Πρόεδρο,τη λοιπή ηγεσία και τα στελέχη του Κόμματος. Ο εκλιπών, προστίθεται, "υπήρξε λαμπρό παράδειγμα ήθους, οραματιστής, φλογερός πατριώτης και εμπνευσμένο και διακεκριμένο στελέχος της πολιτικής ζωής του τόπου".

Στη μνήμη του Ακη Κλεάνθους το Δημοκρατικό Κόμμα αναστέλλει για ένα τριήμερο την προεκλογική του δραστηριότητα, ενώ οι σημαίες στα Κεντρικά και τα Επαρχιακά Γραφεία του Κόμματος θα παραμείνουν μεσίστιες. Βαθειά θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Άκη Κλεάνθους και συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΔΗΚΟ εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους όλα τα πολιτικά κόμματα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!