tromaktiko: Ο "αυτοκράτορας" και τα παπαγαλάκια

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο "αυτοκράτορας" και τα παπαγαλάκια



ΔΕΝ ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν από τον νέο Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκά Τζανή να δείξει ότι διακατέχεται από νέες ιδέες και ότι προωθεί νέες πρακτικές και αντιλήψεις.
 Κι' όμως ΔΕΝ έχουν περάσει ούτε τέσσερις μήνες και επικρατεί πλήρης απογοήτευση από τα πρώτα δείγματα γραφής της Διοίκησής του, ενώ ο προβληματισμός ΔΕΝ κρύβεται πια ακόμα και από στελέχη που τον στήριξαν. ΔΕΝ είναι μόνο ότι έχει γίνει φανερό ότι ΔΕΝ έχει σαφές πρόγραμμα και ξεκάθαρες προτεραιότητες.
Κυρίως είναι, ότι σχολιάζεται αρνητικά η τάση του να πράττει τα πάντα για επικοινωνιακούς λόγους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της κατάληψης-οπερέτα του χώρου του ΟΛΠ, όπως και η πρόσφατη πρωτοβουλία του-δείγμα πολιτικής απερισκεψίας να τοποθετήσει ταμπέλες του Δήμου Κερατσινίου σε περιοχές της Νίκαιας. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα επίσης των επισκέψεων σε φορείς (ΟΣΚ, ΜΕΤΡΟ, ΔΕΗ κλπ) συνοδεία ασφαλώς πάντα φωτογράφου και στη συνέχεια να... αρνείται να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προφανώς γιατί ΔΕΝ έχει πετύχει τίποτα. Ο Λουκάς ! Τζανής λοιπόν έχει γίνει συνώνυμο των επικοινωνιακών τρικ που όμως ΔΕΝ οδηγούν πουθενά, ΔΕΝ έχουν στόχευση.
Για να πετύχει σ' αυτή τη τακτική έχει φτιάξει ένα Γραφείο Τύπου.... 10-11 ατόμων (!!) με διαφόρων ειδών συμβάσεις και συμφωνίες. Σημειωτέων ότι 10-11 άτομα ΔΕΝ έχει ούτε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
Ανάμεσά τους ο Τέλης Βασιλάκης (πρώην Γρ. Τύπου του Μελά), ο "αριστερός" Θ. Λαζαρίδης, ο "δημοσιογράφος" Π. Παρασκευάκος (Σον ΤΥΠΟΣΠΟΡ μάζευε διαφήμιση) και άλλοι.
Φήμες φέρουν και γνωστή δημοσιογράφο τοπικού εντύπου που κάθε βδομάδα αφιερώνει 1-2 σελίδες στον Τζανή, να συμμετέχει στο team χωρίς βέβαια να εμφανίζεται στον Δήμο (κάποια στιγμή θα αναφέρουμε το όνομα για να το μάθουν και τα άλλα τοπικά έντυπα). Η ομάδα αυτή έχει δυο στόχους:
Να εμφανίσει πάση θυσία τον Τζανή αγωνιστή, ικανό, φοβερό και τρομερό, "αυτοκράτορα". Γράφουν έτσι σε blog, σε εφημερίδες και στην εφημερίδα του "Βασιλάκη" (δες εφημερίδα Τζανή καλύτερα) σχόλια που προκαλούν τον γέλωτα για την εξιδανίκευση της πραγματικότητας.
Να χτυπήσει στελέχη της Αντιπολίτευσης που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και μπορούν να αποτελέσουν αντίπαλο δέος και να νικήσουν τον Τζανή στις εκλογές του Ιουνίου του 2013.
Έτσι ΔΕΝ είναι τυχαία τα συνεχή χτυπήματα και οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί αυριανικού τύπου που δέχεται ο Ζαχαρίας Ζολυπης, ο οποίος έχει κάνει ήδη εμφανή την παρουσία του. Έχουν τέτοια συνέχεια, ένταση και βρωμιά αυτές οι επιθέσεις, που θα δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα σε οποιονδήποτε ΔΕΝ είχε την εμπειρία, τις ικανότητες και τα ηθικά πλεονεκτήματα του Ζαχαρία Ζούπη.
Επίσης, ΔΕΝ είναι τυχαία τα χτυπήματα κατά blogs που ασκούν κριτική στον Δήμαρχο. Ο δημοκράτης και ανεξάρτητος Δήμαρχος δείχνει να προτιμά όσους μόνο τον χειροκροτούν.

Αυτός είναι ο Λουκάς Τζανής του πρώτου 4μήνου, ο "αυτοκράτορας" όπως τον αποκαλούν ειρωνικά ακόμα ΚΑΙ δικοί του άνθρωποι. Η αμετροέπειά του, η αλαζονεία του, οι επιθέσεις του κατά πρώην Δημάρχων της πόλης και στελεχών της αντιπολίτευσης φέρνουν σε δύσκολή θέση ακόμα και φανατικούς οπαδούς του. Το ίδιο και ο τρόπος που απαντούν και γράφουν "τα παπαγαλάκια του".

Ξεχνούν ότι έτσι ΔΕΝ διοικείται ο Δήμος σοβαρά.
Ξεχνούν ότι οι πολίτες γνωρίζουν την πραγματικότητα.
Ξεχνούν ότι η Επικοινωνία δίχως Πολιτική ΔΕΝ υπάρχει και ότι ο λαϊκισμός και η χυδαιότητα ΔΕΝ περνούν πια.
Αλλάζουν οι εποχές.



http://keratsini-drapetswnanews.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!