tromaktiko: Απίστευτο! «Πετούν» στην αποθήκη τη «Σφαγή της Χίου»!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Απίστευτο! «Πετούν» στην αποθήκη τη «Σφαγή της Χίου»!



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να αποσυρθεί το πιστό αντίγραφο του παγκοσμίως διάσημου πίνακα του Ντελακρουά η «Σφαγή της Χίου» στο επισκευασμένο Μουσείο της Χίου...
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», η ιστορία κρατάει από το φθινόπωρο του 2009 και πίσω από την περίεργη απόφαση δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων κάνουν λόγο για μυστική προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της προσπάθειας απάλειψης των ιστορικών διαφορών και χάσμα των δύο λαών! Σα να λέμε, δηλαδή, ελληνοτουρκική φιλία… άλα κάρτ!

Αν και η τοπική κοινωνία έχει επανειλημμένα ζητήσει να αναρτηθεί και πάλι το αντίγραφο του εκπληκτικού πίνακα του Ντελακρουά, δεν έχει αλλάξει τίποτα μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα το θέμα να φθάσει μέχρι τη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Καραόγλου.

Ο εκπληκτικός πίνακας του Ντελακρουά δημιουργήθηκε το 1824 από το διάσημο Γάλλο ζωγράφο ο οποίος συγκλονισμένος από τη σφαγή περισσοτέρων από 50.000 Χιώτων από τους Τούρκους το 1822 αποτύπωσε τη φριχτή εικόνα στον καμβά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!