Πεντανόστιμο πασχαλινό ορεκτικό από την αγαπημένη Κύπρο!
Εκτέλεση
Για τη γέμιση: Σε λεκάνη τρίβουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και έπειτα ρίχνουμε τη...
Εκτέλεση
Για τη γέμιση: Σε λεκάνη τρίβουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και έπειτα ρίχνουμε τη...
ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το δυόσμο και ανακατεύουμε.
Για τη ζύμη: Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το σπορέλαιο, το αλάτι, τη μαγιά και το νερό με το χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπαμένη για 30' να ξεκουραστεί. Όταν την ξεσκεπάσουμε θα έχει φουσκώσει ελαφρά. Κάνουμε μικρές μπάλες (όπως για τα τυροπιτάκια) και με τον πλάστη τις ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Αφού το ακουμπήσουμε στο σουσάμι, το γεμίζουμε με τη γέμιση. To κλείνουμε και συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, τα αλείφουμε με το διάλυμα αυγού και τα αφήνουμε να 'σταθούν' για 20'. Ψήνουμε στους 180ºC στις αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά.
Χρόνος Προετοιμασίας 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 0 λεπτά
Για τη ζύμη: Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το σπορέλαιο, το αλάτι, τη μαγιά και το νερό με το χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπαμένη για 30' να ξεκουραστεί. Όταν την ξεσκεπάσουμε θα έχει φουσκώσει ελαφρά. Κάνουμε μικρές μπάλες (όπως για τα τυροπιτάκια) και με τον πλάστη τις ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Αφού το ακουμπήσουμε στο σουσάμι, το γεμίζουμε με τη γέμιση. To κλείνουμε και συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, τα αλείφουμε με το διάλυμα αυγού και τα αφήνουμε να 'σταθούν' για 20'. Ψήνουμε στους 180ºC στις αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά.
Χρόνος Προετοιμασίας 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 0 λεπτά
argiro.gr