tromaktiko: Παπακωνσταντίνου: Δεν είμαι ο μόνος που λέει όχι στην αναδιάρθρωση

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Παπακωνσταντίνου: Δεν είμαι ο μόνος που λέει όχι στην αναδιάρθρωση



Κατηγορηματικά διέψευσε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή (01/04) στο Bloomberg. Δύσκολη εβδομάδα για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τα νέα μέτρα εξοικονόμησης 3 δισ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η απόκλιση...

 περίπου μίας μονάδας στον στόχο για το έλλειμμα του 2010 καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που θα έχει από τη Δευτέρα (04/04) η ηγεσία του υπουργείου με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires, με αφορμή το δημοσίευμα του Economist, ότι οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί έχουν χρεοκοπήσει και το μόνο που μένει, είναι “να το παραδεχθούν”, απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

“Δεν είμαι ο μόνος” που απορρίπτει την ιδέα αυτή, τόνισε ο υπουργός, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει “κάποια υστέρηση” στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, αλλά σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο.

Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, πρόσθεσε, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα.

Ο υπουργός είπε ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η μείωση να είναι μικρότερη, χάρη στην ταχεία αύξηση των εξαγωγών.

“Γνωρίζουμε ότι η ύφεση ήταν πέρυσι βαθύτερη από αυτή που νομίζαμε”, τόνισε δε με έμφαση απαντώντας προφανώς σε δηκτικές παρατηρήσεις.

Σημειώνεται ακόμη, πως το υπουργείο Οικονομικών έχει προαναγγείλει ότι θα ανακοινώσει τα μέτρα και το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων μαζί μέχρι τις 15 Απριλίου.

Την Παρασκευή (01/04), η ελληνική στατιστική υπηρεσία απέστειλε στη Eurostat τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της ύφεσης και της υστέρησης στα δημόσια έσοδα, το έλλειμμα έχει ξεφύγει από το στόχο του 9,5% ξεπερνώντας το 10%. Επισήμως το εύρος του ελλείμματος θα ανακοινωθεί από τη Eurostatστις 26 Απριλίου.

Οι τεχνοκράτες της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φτάνουν μεθαύριο στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν την εκπόνηση του νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων και να προετοιμάσουν την αξιολόγηση του Μαΐου για την πέμπτη δόση του δανείου

digitalcrete.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!