tromaktiko: Αγκιναροκούκια

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αγκιναροκούκια



Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κας Νιόβης Φωτεινάτου-Καμπίτση «Κεφαλονίτικες Ρετσέτες», εκδ. ΕΙΚΩΝ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού. Τις αφήνουμε περίπου 20΄ και μετά τις...
 στραγγίζουμε. Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα την ντομάτα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και νερό ως τη μέση και το βάζουμε στη φωτιά. Έχουμε έτοιμες τις αγκινάρες, τις οποίες έχουμε γεμίσει με τα μυρωδικά και τα κουκιά. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αμέσως προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρύα κουκιά και μυρωδικά. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Σερβίρονται κρύα.
Σημείωση: Αυτό το φαγητό συνηθίζεται στην Κεφαλονιά τη Μεγάλη Πέμπτη.

argiro.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!