tromaktiko: Ανακοίνωση των εργαζομένων στα κουφώματα ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΤΑΒΕ Θεσσαλονίκης

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση των εργαζομένων στα κουφώματα ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΤΑΒΕ Θεσσαλονίκης



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΤΑΒΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση κουφωμάτων ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΤΑΒΕ θέλοντας να πάρει θέση στα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο του Ομίλου, ανακοινώνει με τον...
 πιο κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη στήριξή του στο σύνολο των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Το επιχειρησιακό Σωματείο που πάντοτε πάλευε δίπλα στον εργαζόμενο της εταιρίας, θα συνεχίζει να πράττει το ίδιο, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, διότι οι εξελίξεις στην εταιρία είναι ραγδαίες και ως συνδικαλιστικό όργανο θέλουμε να προφυλάξουμε τον κάθε εργαζόμενο, από τις κάθε είδους παράλογες κινήσεις και αποφάσεις της επιχείρησης. Τονίζουμε δε, πως μόνο μαζικά και με πνεύμα συλλογικότητας έχουμε τη δυνατότητα να αντιπαλέψουμε όλα αυτά που έρχονται στο άμεσο μέλλον. Ο δρόμος, συνάδελφοι εργαζόμενοι της ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΤΑΒΕ και της DOMANI ΑΕΒΕ, ίσως είναι μακρύς, αλλά θέλει να έχουμε πίστη και δύναμη στην προσπάθειά μας.

Οι αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις από μόνες τους, για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λάρισα, να ενώσουν τις φωνές και τη δύναμή τους, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει. Η Διοίκηση του Σωματείου, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των όσων έχουν γίνει την τελευταία εβδομάδα, αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον μοναδικό μέτοχο της επιχείρησης (έως την ημέρα που δεν είχε σχηματιστεί καινούργιο Δ.Σ. στην εταιρία). Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την συνάντηση είναι τα εξής:

1ον. Η μεταβίβαση των μετοχών σε έναν μέτοχο δεν επίλυσαν το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου. Η παύση πληρωμών από την πλευρά της ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΤΑΒΕ και της DOMANI AEBE συνεχίζει να υφίσταται με καταστροφικές οικονομικές συνέπειες σε πάνω από 120 οικογένειες πανελλαδικά.

2ον. Ο μοναδικός μέτοχος της επιχείρησης, δεν μας άφησε ως Διοίκηση του Σωματείου κανένα περιθώριο ελπίδας στο οικονομικό αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει, για το άμεσο μέλλον. Απεναντίας, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση, ως νεοφερμένος επιχειρηματίας που δεν γνώριζε τίποτε για τα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες, έπλυνε τα χέρια του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, στη λεκάνη του ιδρώτα που χύσαμε και χύνουμε, για να αυγατίσουνε τα κέρδη του.

3ον. Αν και γνώστης των προβλημάτων μας, ο κύριος μέτοχος του Ομίλου, για το μόνο που νοιάζεται αυτή τη στιγμή είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας σε παραγωγικό επίπεδο, με την επισήμανση όμως ότι ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Εμείς λοιπόν ως Σωματείο του απαντάμε:

Εάν θεωρήσουμε τη στάση σας αυτή ως στάση υπεύθυνου επιχειρηματία, θα πρέπει να το έχουμε σκάσει από ψυχιατρείο! Ψάξτε να βρείτε κορόιδα στα παιδικά παραμύθια. Οι ζωές των εργατών δεν είναι παιχνίδι, όσο κι αν θέλετε να παίξετε το επικίνδυνο καπιταλιστικό σας τρυκ. Οι φωνές μας δυναμώνουν και σύντομα θα ακουστούν σε όλη την Ελλάδα.

Καληνύχτα σας.

Υ/Γ Σας ζητάμε ειλικρινά συγνώμη για όλη την αχάριστη συμπεριφορά που επιδείξαμε τόσα χρόνια κάνοντας σας πλούσιους και μεγαλώνοντας την εταιρία σας και τα κέρδη της.
Να τα χαίρεστε !

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!