tromaktiko: "Φτερά" έκαναν οι επιχορηγήσεις της ΔΕΗ. Τυχαίο;

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

"Φτερά" έκαναν οι επιχορηγήσεις της ΔΕΗ. Τυχαίο;



«Φτερά» έκαναν την Τρίτη πειστήρια της έρευνας του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή σχετικά με τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», δύο συνεργάτιδες του...
 γενικού επιθεωρητή μετέβησαν στο κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη για τις ανάγκες της έρευνας. Εκεί, υπάλληλοι της ΔΕΗ τους παρέδιδαν τιμολόγια που αφορούσαν πληρωμές της Επιχείρησης στη ΓΕΝΟΠ, τα οποία μετέφεραν σε άλλο χώρο προκειμένου να τα φωτοτυπήσουν.

Όταν όμως το απόγευμα θέλησαν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που είχαν συλλέξει και να αποχωρήσουν, διαπίστωσαν ότι τα φωτοαντίγραφα που είχαν βγάλει αλλά και προσωπικά τους έγγραφα είχαν εξαφανιστεί. Κατόπιν τούτου, η μία από τις δύο επιθεωρήτριες μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας και υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αφορούσε τη νομιμότητα των χρηματοδοτήσεων της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ την περίοδο 1999-2010, που συνολικά έφτασαν σε ύψος 25 εκατ. ευρώ και κρίνονται από πολλούς ως παράνομες.

Η διεξαγωγή της έρευνας έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών. Πάντως, εκπρόσωπος του επιθεωρητή υποστήριξε ότι δεν θα επηρεάσει τον έλεγχο η υπόθεση με την απώλεια εγγράφων από τα γραφεία της ΔΕΗ, καθώς είναι εύκολο να βρεθούν τα πρωτότυπα έγγραφα και να (ξανα)φωτοτυπηθούν.


Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης αναμένονταν για τις αρχές του μήνα, ωστόσο με πρωτοβουλία του ίδιου είχε ζητηθεί μικρή παράταση ώστε αυτή να κατατεθεί μετά το Πάσχα και να περιληφθούν σε αυτήν τα νέα στοιχεία, για τα οποία είχαν σπεύσει οι συνεργάτιδες του επιθεωρητή στη ΔΕΗ...

Star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!