tromaktiko: Απάντηση στο: "Δεν παράγουμε τίποτα... Μήπως πρέπει να αρχίσουμε;"

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Απάντηση στο: "Δεν παράγουμε τίποτα... Μήπως πρέπει να αρχίσουμε;"



Να ενημερώσω τον αναγνώστη από την Χαλκίδα ότι είμαστε πολλοί οι οποίοι δεν περιμένουμε απλά, αλλά προσπαθούμε.


Μην απατάσαι άνθρωποι με ικανότητες και όρεξη υπάρχουν. Εγώ έχω ανοίξει εταιρεία εδώ και ένα χρόνο και με πολύ κόπο αφού δεν είχα χρήματα για να πληρώσω λογιστή ή να λαδώσω στην αντίστοιχη εφορία για να γίνουν όλα πιο γρήγορα. Για να μην αναφέρω ότι δεν ξέρανε τι χαρτιά να τους πάω. Έχω ακούσει μέχρι και την ατάκα "κοίτα οι υπόλοιποι που ανοίναξε παρόμοια επιχείρηση με την δικιά σου μου φέρανε αυτά τα χαρτιά. Ε φέρε και εσύ τα ίδια και βλέπουμε." Μπορείς να καταλάβεις τι άλλο έχω ακούσει ως σήμερα.
Επιδοτήσεις δεν δίνονται αν δεν βάλεις και δικό σου κεφάλαιο. Δηλαδή σου λένε αν είσαι φτωχός ψόφα.
Αν πάρεις δάνειο (πώς όμως όταν είσαι νέα επιχείρηση?) ίσως καταφέρεις να έχεις και μια μικρή κρατική επιδότηση αν λαδώσεις τον ελεγκτή και φυσικά μόνον αν πας μέσω συμβούλων επιχειρήσεων για να σου πουν πώς θα πάρεις τους περισσότερους πόντους . Βέβαια μετά άντε να αποπληρώσεις το δάνειο όταν τουλάχιστον το 60% των εσόδων πάνε στο κράτος (χωρίς να συνυπολογίσω πάγια έξοδα, κόστος υλικών και κόστος προσωπικού). Αν είσαι "άτυχος¨και βγάλεις καλά χρήματα τότε το ποσοστό θα πάει στο 70%. Μην ξεχνάς ότι είμαστε Ελλάδα και πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και το τελωνείο οπότε υλικά από χώρες εκτός Ε.Ε. (που είναι και πιο φθηνά) θα τα χρυσοπληρώσεις στο:
1. Κράτος πάλι,
2. Τελωνειακό ο οποίος αν δεν πάρει το λαδάκι του θα στα αποδεσμεύει σε κανα χρόνο (το 90% των τελωνειακών έτσι δουλεύει!!!)

Λογιστή ή σύμβουλο επιχειρήσεων δεν μπορώ να πληρώσω ώστε να μου δώσει τις νόμιμες αλλά άγνωστες για εμένα λύσεις για αύξηση κερδών.
Η εταιρεία που έχω συστήσει έχει σκοπό να κάνει και παραγωγή. Αλλά έλα που αν θες να πουλήσεις προϊόν πρέπει να έχεις μεγάλες και καλά οργανωμένες εγκαταστάσεις γιατί αλλιώς ο άλλος θα σου πει "καλά και γιατί να μην το πάρω από την τάδε εταιρεία?". Και λογικό είναι. Με ξέρει και από χθες για να με εμπιστευθεί?

Με λίγα λόγια αν θες να υπάρχει παραγωγή πρέπει να επενδύσεις ΠΟΛΛΑ χρήματα τα οποία δεν θα στα δώσει κανείς! Οπότε πώς ακριβώς η χώρα θα παράγει? Και δεν μιλάω να κάνεις εταιρεία που θα πουλάει υπηρεσίες γιατί αυτό δεν είναι παραγωγή.
Επίσης αν ξέρεις κάποιον που ξεκίνησε απο το μηδέν και πάλεψε για να τα καταφέρει (με ηθικό τρόπο) ρώτα τον να σου πει με τι φίδια πρέπει να βγάλεις πέρα!
Γιαυτό άσε τους μισθούς στην ησυχία τους. Και στα 100 ευρώ να τους ρίξεις τίποτε δεν θα καταφέρεις. Με 60% ή 70% των εσόδων μιας νόμιμης επιχείρησης να πηγαίνουν στο κράτος οι μισθοί σε πειράξανε εσένα?
Εγώ πάντως δεν θέλω να κλέψω, ούτε να έχω σκλάβους.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!