tromaktiko: Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι



Είδα σήμερα το πρωί σε πρωινή εκπομπή (πρωινή ενημέρωση) στη κρατική τηλεόραση συγκεκριμένα στη νετ, καλεσμένο τον υπουργό πολιτισμού κ Γερουλάνο.
Έστειλα μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου και μέσω email για να του κάνουν την απλή πρόταση για τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους: να ανοίγουν με την ανατολή του ήλιου και να κλείνουν με τη δύση του ήλιου. Ένα απλό μέτρο ώστε να το γνωριζει ολος ο κοσμος και να μη χρειαζεται να κοιταει ποτε είναι το κάθε ένα ανοιχτο και ποτε κλεινει, να μην ερχεται πχ ο Ιάπωνας από την άλλη ακρη του κοσμου και να τα βρισκει κλειστά, να είναι παγκοσμίως γνωστό με λίγα λόγια πότε κλείνουν και πότε είναι ανοιχτά.
Και έτσι με αυτό το τρόπο πιστεύω θα μειωθεί και η ανεργία στους τόπους των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας.
Το μόνο που του ανέφεραν οι δημοσιογράφοι ήταν τι θα γίνει με το ωράριο των μουσείων και με τις θέσεις εργασίας και αυτός απάντησε ότι έχει γίνει πιο ελαστικό τους καλοκαιρινούς μήνες και ότι κοιτάμε με τις συμβάσεις τι γίνεται.
Όσο για τις θέσεις εργασίας δε πιστεύω ότι είναι τόσο δύσκολο να βρουν λύση.
Και αν είναι τόσο δύσκολο όσον αφορά τη φύλαξη θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το στρατό μας (στρατό ξηράς, αεροπορία, ναυτικό).
Επίσης θα θελα να προτείνω τα εισιτήρια να είναι στη μίση τιμή αν όχι δωρεάν για τους Έλληνες πολίτες , σε σχέση με τους τουρίστες.
Λύσεις πιστεύω υπάρχουν και δε χρειάζεται να σαι διάνοια για να τις υλοποιήσεις.
Από ταξίδια στο εξωτερικό έχουν χορτάσει, δε βλέπουν έξω πως κινούνται τα πράγματα να πάρουν καμιά ιδέα;
Όπως λέει ο πατέρας μου : αυτοί κοιμούνται όρθιοι και πληρώνουν ξενοδοχείο.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!