tromaktiko: Για τις "απάτες" στα κινητά τηλέφωνα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Για τις "απάτες" στα κινητά τηλέφωνα



Προσοχή στις ενδείξεις!
Τα περισσοτερα κινητα σημερα ειναι sharophone και σχεδον το 100% μπαινουν στο ιντερνετ.
Θα πρεπει ο κατοχος τους να κατσει να διαβασει λιγο το πως λειτουργει το κινητο του.
 Τι ενδειξη βγαζει οταν ειναι συνδεμενο στο ιντερνετ. ΚΑΙ αν δεν θελει να μπαινει στο ιντερνετ απο το κινητο να παει να σβησει τις ρυθμισεις ωστε να μην υπαρχει η δυνατοτητα ουτε κατα λαθος να συνδεθει στο ιντερνετ. (Αν πανε σε ενα καταστημα κινητης τηλεφωνιας θα μπορεσουν να τους σβησουν τις ρυθμισεις ωστε να μη μπορουν να μπουν)

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Οταν εχεις για παραδειγμα ενα κινητο "android" μπορεις και μπαινει στο androidmarket και κατεβαζεις παιχνιδια και αλλες εφαρμογες (η παιζει τα ηδη εγκατεστημενα παιχνιδια που εχει το κινητο, η διαφορες εφαρμογες) ...Οταν κανεις εγκατασταση σου λεει που εχει προσβαση το παιχνιδι με το που το κανεις εγκατασταση (Χωρις καν να το παιξεις δηλαδη) Πολλα απο αυτα τα παιχνιδια για παραδειγμα γραφουν :

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΔΙΚΤΎΟΥ
ΠΛΉΡΗΣ ΠΡΌΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ
Οποτε καθε φορα που παιζεις το παιχνιδι αυτο θα εχει το δικαιωμα να μπαινει στο ιντερνετ (ειτε για να κανει update, ειτε για να στειλει τα ρεκορ σας κλπ κλπ) .. και φυσικα αυτα χρεωνονται.
Οποτε προσοχη τι κανετε εγκατασταση στο κινητο σας, προσοχη αν το κινητο σας εχει την ενδειξη συνδεσεις στο ιντερνετ (ολα τα κινητα εχουν ενδειξη οταν συνδεονται στο ιντερνετ) ... και φυσικα προσοχη που στελνετε μηνυματα (για δωρεαν παιχνιδια-ringtones-screensaver που μονο δωρεαν δεν ειναι!!!)

ΥΓ: για την κυρια που καταγγελει μια ολλανδικη εταιρια, αν δεν ασχολειτε με το κινητο της πολυ και δεν σβηνει τα εξερχομενα μηνυματα τοτε μπορει να παει να δει στα εξερχομενα αν υπαρχει μηνυμα προς την συγκεκριμενη εταιρια (αν το εστειλε καποιος εν αγνοια της).



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!