tromaktiko: Στα ίχνη του αποστολέα της “καταστροφής”

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στα ίχνη του αποστολέα της “καταστροφής”



Βρετανός, στέλεχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος φέρεται να είναι ο αποστολέας του e-mail, που αναφερόταν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Φέρεται να προωθούσε το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα σε...
 έλληνες ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Ιντερπόλ, που ειδοποιήθηκε σχετικά.

Το επίμαχο e-mail εικάζεται, πως έφυγε την Πέμπτη από το iphone κάποιου υποτιθέμενου trader της Citigroup Global Market προς παραλήπτη «Χαράλαμπο Σαρρή» και περιλάμβανε ερώτημα προς την Citi Greece για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο Σαββατοκύριακο .

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι κατά τα τελευταία 20 λεπτά, από τις 16:20, υπάρχει έντονος θόρυβος για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο Πάσχα.

Επίσης το μήνυμα αναφέρεται ότι κατά τις τελευταίες μέρες οι φήμες σχετικά με την αναδιάρθρωση έχουν ενταθεί παρά τις διαψεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση και τους ξένους επισήμους και καταλήγει ότι είναι σημαντικό κάποιος να δει κάποιους από τους όρους και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει κάποιο “haircut” σε μια σειρά ομολόγων και τίτλων .

Η απάντηση της Citigroup

Απαντώντας, η Citigroup είπε ότι η ίδια και οι υπάλληλοί της δεν έχουν κάνει τίποτα μεμπτό, καθώς η Ελλάδα ξεκίνησε έρευνα αναφορικά με τις εικασίες στην αγορά για επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι συνεργάζεται με τις αρχές.

"Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της", είπε η Citi σε ανακοίνωση που εστάλη με e-mail.
Έλληνες αξιωματούχοι είπαν την Πέμπτη ότι η εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για e-mail που εστάλη από υπάλληλο της Citigroup

newsbomb.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!