tromaktiko: Από διεθνείς αξιολογητές ο έλεγχος σε Αιγινήτειο και Αρεταίειο

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Από διεθνείς αξιολογητές ο έλεγχος σε Αιγινήτειο και Αρεταίειο



Την αξιολόγηση από ξένους αξιολογητές του επιστημονικού, του ερευνητικού, του διδακτικού, του κλινικού και του διοικητικού έργου των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων “Αρεταίειο” και “Αιγινήτειο”.
Έτσι ανακοίνωσε την Πέμπτη (14/04) η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά τη σύσκεψη με τον υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα...
 Λοβέρδο.
“Όσον αφορά στο Αιγινήτειο και στο Αρεταίειο, θέλω να κάνω σαφές, ότι αντιμετωπίζονται όλα τα διαδικαστικά ζητήματα, που αφορούν στην πληρωμή και στα άμεσα ζητήματα των δύο Νοσοκομείων”, δήλωσε η κα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση.

Η υπουργός τόνισε ακόμη, ότι, παλαιότερα, όταν υπήρχαν προβλήματα, υπήρχε μία συνταγή επίλυσής τους. Έβγαιναν οι εργαζόμενοι στο δρόμο, ο Υπουργός έπαιρνε τον Υπουργό Οικονομικών, βρίσκονταν λεφτά και την επόμενη χρονιά, πάλι τα ίδια, πρακτική που στα συγκεκριμένα νοσοκομεία γινόταν τα τελευταία 10 χρόνια.

“Αυτό λοιπόν που θα γίνει, άμεσα, με απόλυτο σεβασμό στο τεράστιο έργο των δύο Ιδρυμάτων είναι ότι θα γίνει αξιολόγηση των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων από διεθνείς αξιολογητές. Θα γίνει αξιολόγηση του επιστημονικού, του ερευνητικού, του διδακτικού, του κλινικού και του διοικητικού έργου. Με βάση αυτή την αξιολόγηση θα γίνει τριετής προγραμματισμός, ώστε να μπορούν τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία να λειτουργούν με όρους ρεαλιστικούς και αποτελεσματικούς.

Θεωρώ ότι η λειτουργία προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι και ένα πολύ καλό δείγμα λειτουργίας για πολλά άλλα Νοσοκομεία, μια και τα Πανεπιστημιακά πρέπει πάντοτε να είναι υποδειγματικά”, κατέληξε η κα Διαμαντοπούλου.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η συνάντηση. Πρωτοτυπώντας η κυβέρνησή μας το καθιέρωσε εδώ και τέσσερις μήνες να συναντάται με την ηγεσία της «αφρόκρεμας» του ελληνικού ιατρικού συστήματος”, δήλωσε από τη μεριά του ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας πως δόθηκε μία λύση για το “τώρα” σε ό,τι αφορά την υπέρβαση των γραφειοκρατικών προβλημάτων, που οδηγούσαν σε καθυστέρηση χρηματοδότησης και σε ταλαιπωρία των εργαζομένων και των ασθενών.

“Αποφασίσαμε μια λύση, την οποία επεξεργάστηκαν πριν από τη συνάντηση οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Οικονομικών, μαζί με τους εργαζόμενους. Εμείς, ωςΥπουργείο Υγείας, θέτουμε και ένα θέμα με το οποίο συμφωνεί το Υπουργείο Παιδείας: να πάρουμε αυτά τα δύο Νοσοκομεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως και τα άλλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, ώστε η γραφειοκρατία να μη δημιουργεί εμπλοκές.

Ως προς αυτό το δεύτερο, η απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνάντησή μας και αμέσως μετά, εάν δεν υπάρξει άλλη εμπλοκή, θα υπάρξει και η νομοθέτηση του όλου θέματος”, τόνισε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν το 28% της χρηματοδότησης επαρκεί για τα δύο νοσοκομεία, ο Υπουργός Υγείας απάντησε:

“Πήραμε απόφαση για πολύ συγκεκριμένη χρηματοδότηση και από το Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με τους ειδικευόμενους, δώσαμε ως ποσό, έναντι των υποχρεώσεών μας για το 2011, 2.100.000 ευρώ. Αυτό καλύπτει τις ανάγκες των νοσοκομείων προς το παρόν και δεν θα υπάρξει άλλη εμπλοκή στο μέλλον με τις λύσεις που δώσαμε τώρα”.

digitalcrete.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!