tromaktiko: «Η πολιτική μετάβαση στην Υεμένη πρέπει να αρχίσει τώρα»

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Η πολιτική μετάβαση στην Υεμένη πρέπει να αρχίσει τώρα»



«Η πολιτική μετάβαση πρέπει ν΄ αρχίσει τώρα», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση εντείνει τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ να παραιτηθεί.
Το μήνυμα αυτό στέλνει η ΕΕ μετά τα...
 μέτρα καταστολής των χθεσινών διαδηλώσεων κατά τις οποίες οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση πραγματικών πυρών και δακρυγόνων, προκαλώντας τον θάνατο 19 ανθρώπων, ενώ περίπου 1.000 άνθρωποι τραυματίσθηκαν ή υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα.

«Αντίθετα με προηγούμενες δεσμεύσεις, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ελευθερία της έκφρασης ή για την ασφάλεια των ειρηνικών διαδηλώσεων», υπογράμμισε η Αστον εκφράζοντας τη «βαθιά ανησυχία της για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων».

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας επανέλαβε την έκκληση για μια «μεθοδική πολιτική μετάβαση χωρίς καθυστέρηση ώστε να επιλυθεί η σημερινή κρίση και ν΄ανοίξει ο δρόμος για μεταρρυθμίσεις».

«Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλα προσωπικά την περασμένη εβδομάδα στον πρόεδρο. Η μετάβαση πρέπει ν΄αρχίσει τώρα», τόνισε η Άστον

real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!