tromaktiko: "Όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν αποδίδει πρέπει να απολυθεί"

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

"Όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν αποδίδει πρέπει να απολυθεί"



Όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν αποδίδει θα πρέπει να απολυθεί», εκτίμησε ο νομπελίστας Κύπριος οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος μιλώντας στην...
 εφημερίδα «Τα Νέα», ξεκαθάρισε ότι «σε κάθε περίπτωση δεν τάσσοµαι υπέρ των απολύσεων στον δηµόσιο τοµέα, αλλά το ∆ηµόσιο θα πρέπει να έχει τη δύναµη να απολύσει, εάν θεωρήσει πως χρειάζονται απολύσεις».

Ο κ. Πισσαρίδης τόνισε ότι η επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής του συνολικού χρέους θα ήταν η κατάλληλη λύση, ενώ για το ζήτημα του δημόσιου χρέους ανέφερε ότι «είναι σε υψηλά επίπεδα και θα πρέπει να εξετασθεί κάποιου είδους αναδιάρθρωσή του».
Τέλος, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωράει στον σωστό δρόμο προσθέτοντας ότι οι ριζικές αλλαγές µπορούν να γίνουν ακόµα κι εκεί που φαίνονται αδύνατες.

«∆εν έχω καµιά αµφιβολία ότι η ελληνική οικονοµία θα ανακάµψει. Και οι ρυθµοί ανάπτυξης θα εξαρτηθούν από την προετοιµασία που θα έχει προηγηθεί», τόνισε, ενώ για την ανεργία είπε ότι «είναι αναπόφευκτο επακόλουθο της κρίσης».

«Σε κάθε περίπτωση τα υψηλά ποσοστά ανεργίας δεν διαμορφώνουν συνθήκες κοινωνικής αναταραχής όταν υπάρχουν προγράµµατα στήριξης των ανέργων που µε διάφορα επιδόματα και παρεµβάσεις απαλύνουν τις επιπτώσεις της ανεργίας. Πιστεύω πως µε σωστές πολιτικές µπορεί να αποφευχθεί οποιαδήποτε κοινωνική έκρηξη», υπογράμμισε.

Star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!