tromaktiko: Στρατός και μετανάστες

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Στρατός και μετανάστες



Είναι γνωστό ότι η άρνηση των μεσαίων και ανώτερων στρωμάτων απέναντι στον στρατό, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες απαιτήσεις των πολέμων της Νέας Τάξης ώθησαν... πολλές κυβερνήσεις να επιλέξουν την αντικατάσταση της υποχρεωτικής στράτευσης από το Μισθοφορικό Στρατό.
Οι Στρατολόγοι στράφηκαν λοιπόν στα γκέτο και στις πιο φτωχές περιοχές. Με δέλεαρ τον καλό και σταθερό μισθό, τα διάφορα προνόμια και τις προοπτικές κοινωνικής ένταξης μετά το πέρας της Μισθοφορικής δράσης επέτυχαν να προσελκύσουν νέους που στο θεσμό του στρατού είδαν μια διέξοδο από την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Σύντομα όμως, ιδιαίτερα για χώρες όπως οι ΗΠΑ, αποδείχτηκε ότι οι ρυθμοί στρατολόγησης των γηγενών δεν επαρκούσαν για να καλυφθούν οι τρομερές ανάγκες σε «έμψυχο υλικό» που απαιτούσαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η κατοχή σε τόσες πολλές χώρες.
Κυβερνήσεις και επιτελείς στράφηκαν λοιπόν στους μετανάστες, που καθώς υφίστανται τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση και είναι διαρκώς θύματα διωγμών και αστυνομικών διώξεων, αποτελούν προνομιακό κοινό για στρατολόγηση, ιδιαίτερα όταν η «καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις» ανοίγει το δρόμο της νομιμοποίησης και της απόκτησης χαρτιών. Αυτές οι σκέψεις απασχόλησαν πρόσφατα και τις ελληνικές κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Όμως, οι μετανάστες υφίστανται συχνά και την απάνθρωπη εκμετάλλευση των ίδιων των συμπατριωτών τους, μετατρέποντας τους σε πρωταγωνιστές τραγικών καταστάσεων.
Χαρακτηριστικό το παρακάτω άρθρο:
Ο 50χρονος Yupeng Deng είχε νοικιάσει και εξοπλίσει ένα γραφείο σαν κέντρο στρατολόγησης κι εκεί υποτίθεται ότι στρατολογούσε νέους Κινέζους που δεν είχαν πράσινη κάρτα.

Παράλληλα, τους υποσχόταν ότι με αυτό τον τρόπο, αν υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ θα αποκτήσουν πιο εύκολα άδεια παραμονής και αμερικανική υπηκοότητα.

Όλα αυτά βεβαίως τα έκανε με το αζημίωτο, ενώ στους νεοσύλλεκτους έδινε στρατιωτικές ταυτότητες, στολές και φυσικά τους έβαζε να κάνουν παρέλαση.

Μάλιστα, το τάγμα του Deng παρέλασε σε εκδηλώσεις στο Monterey Park ενώ έκανε και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο του Μίντγουεϊ.

Το κόλπο του Deng ήταν τόσο πιστευτό που πολλοί από τους νεοσύλλεκτους του Deng όταν πήγαν να παρουσιαστούν στις Αμερικανικό Στρατό ζήτησαν να πληρώσουν τη συνδρομή που τους χρέωνε ο 50χρονος Κινέζος.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&pubid=61876950


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
http://www.diktiospartakos.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!