Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
4 φλιτζάνια τριμμένα καρότα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Tabasco (Μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο, εάν το θέλετε πιο πικάντικο)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Ετοιμάστε τα λαχανικά σας: τα καρότα, το δυόσμο και το κόλιαντρο και τοποθετήστε τα όλα μαζί σε μια σαλατιέρα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το χυμό λάιμ και τη σάλτσα Tabasco. Προσθέστε το ελαιόλαδο και χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι για να δημιουργηθεί ένα απαλό ντρέσινκ. Αλατοπιπερώνουμε το ντρέσινκ και ανακατεύουμε ακόμη λίγο.
Προσθέστε τη σάλτσα στην σαλάτα μας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέσα στην σαλατιέρα μας να πάει παντού η σάλτσα. Ελέγξτε τη γεύση και αν χρειάζεται προσθέστε ακόμη λίγο αλάτι ή πιπέρι.
Το μυστικό με αυτή την σαλάτα είναι ότι εάν μπορείτε να της αντισταθείτε και την διατηρήσετε στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύκτα η γεύση της βελτιώνεται ακόμη περισσότερο αφού βγάζει τα αρώματα της.
Σερβίρετε τη σαλατα σας με φρέσκο ψωμί και ...
Απολαύστε!